vrijdag, december 08, 2006

Het koopcontract is getekend

Vanmiddag om 17.00 uur hadden wij een afspraak bij de makelaar samen met Brandon om het koopcontract door te nemen en eventueel gelijk te tekenen. Brandon had afgesproken om hier rond 16.15 uur te zijn, dan zouden we rond 16.45 uur samen vertrekken.

Bijna was het niet door gegaan, aangezien ik woensdag nog gebeld werd door de makelaar dat er een nieuwe regel is mbt het verkopen van je huis. Deze regel wordt door geheel Nederland gehandhaafd, maar niet ieder gemeente houdt zich hier ook aan. Sinds 12 oktober van dit jaar heeft Alphen de touwtjes weer aangetrokken en is deze regel weer in gebruik genomen. Deze regel zegt dat je je huis 2 maanden in je woonplaats te koop moet hebben staan, om de inwoners in jouw woonplaats en de mensen die economisch verbonden zijn met jouw woonplaats, de kans te geven om jouw huis te kopen. Gelukkig heeft onze makelaar contact gehad met de gemeente en de burgemeester en hoeft het in ons geval niet. Wij waren blij toe ook, aangezien Brandon niet in Alphen woont, noch economisch verbonden is met Alphen. Zo had hij nog buiten de boot kunnen vallen ook.

Maar goed, we zijn vanmiddag dus bij de makelaar geweest om de puntjes op de i te zetten. Nadat wij alles nog een keer grondig hebben door genomen, hebben we het koopcontract getekend! In princiepe is het huis nu dus officieel verkocht. Brandon zou nog 3 dagen de tijd hebben om zich te bedenken, maar dat zien wij niet meer gebeuren, aangezien hij grootse plannen met het huis heeft.

Het enige nadeeltje aan het verhaal is dat er pas op 10 januari gepasseerd kan worden bij de notaris, aangezien onze hypotheek verstrekker een maand opzeg termijn nodig heeft........

4 opmerkingen:

Anoniem zei

yess yess yess ben blij om dit te lezen wow gaat het dan toch eindelijk allemaal gebeuren en nee denk ook niet dat Brandon zich gaat bedenken nou kinders vind het toppie voor jullie

groetjes en een dikke kus tamsie

Anoniem zei

De regels worden daar ook steeds gekker zeg. Van wie is het huis nu eigelijk, discriminatie als je het niet aan iedereen mag verkopen. Kom maar gauw hierheen! :)

Anoniem zei

he moppies

nou he he eindelijk iets positiefs
ben echt blij voor jullie
ook al is het wel slikken.
nou we weten allemaal wel dat brandon zijn eigen niet gaat trg trekken.
dus yes yes yes

kuzzzz en knuffff (atie)

ps. alles komt goed schatjes hahahaha.

Becs zei

Inderdaad, de regeltjes worden steeds gekker. Ik begin me toch wel af te vragen in hoe verre ze zoiets kunnen maken, aangezien het toch gaat om je eigendom.

En ja meides, het gaat nu echt gebeuren....!!