woensdag, oktober 11, 2006

Ons huis

Met onze emigratie plannen in het vooruitzicht, moeten wij natuurlijk ook na gaan denken over het verkopen van ons huis. Natuurlijk zijn we daar al een tijdje mee bezig.

Er waren nog een aantal dingetjes die gedaan moesten worden, voordat wij het huis zouden kunnen gaan verkopen. Hieronder viel onder andere de aanleg van de riolering en ook het houtwerk aan de voorkant van het huis wat vervangen moet worden. De riolering is inmiddels aangelegd en het hout is in de bestelling en zal hopenlijk aan het einde van de maand vervangen kunnen worden.

Danny zijn broer heeft ons enige tijd geleden laten weten dat hij wel intresse zou hebben in ons huis. Dus heeft hij een afspraak gemaakt met zijn bank om eens uit te gaan zoeken wat zijn mogelijkheden zouden zijn om een hypotheek te kunnen verkrijgen.

In de tussentijd ben ik eens wat berekeningen gaan doen op de website van de hypotheker mbt de technische gegevens van ons huis. Op basis van adres gegevens, oppervlakte van het perceel, opervlakte en inhoud van het huis en eerdere taxatie gegevens, kon ik een berekening maken wat wij zo ongeveer voor ons huis zouden kunnen vragen. Dat was toch zeker niet verkeerd! Dit is dus alleen op basis van de technische gegevens en de gemiddelde prijs stijgingen. De omgeving etc is hierin dus nog niet meegenomen. Tevens heb ik wat rondgebeld en gevraagd hoe betrouwbaar dit soort berekeningen zijn. Aan de hand van deze berekeningen hebben wij een vraagprijs voor het huis bedacht. Natuurlijk komt er nog wel het een en ander bij kijken, maar zo hebben we in ieder geval een richtlijn.

Brandon, Danny zijn broer, wist inmiddels wat hij eventueel zou kunnen lenen en had gisteren avond dan ook een gesprek met zijn bank om te kijken of onze vraagprijs een probleem voor hem kon zijn. Rond 22.00 uur kreeg ik een telefoontje van hem dat het geen probleem is en dat hij het huis kan en wil kopen!! Toen Danny een kwartier later uit zijn werk kwam heb ik hem gelijk het goede nieuws verteld. Ons huis wordt dus gewoon zo goed als zeker verkocht!

Wanneer de verkoop plaats zal vinden moet ook nog duidelijk worden. Wij zullen zelf tijdelijk intrekken in een woonboot die wordt verhuurd door een goede vriend van mijn vader. Het is nog niet helemaal duidelijk of de huurder die nu in de boot zit per december of januari eruit zal gaan.

Zoals ik al aangaf komt het een en ander nog wel kijken bij zo een verkoop en dus blijven we ook wel met beide benen stevig op de grond staan, totdat alles officieel geregeld is, er kunnen natuurlijk altijd nog dingen zijn die roet in het eten kunnen gooien. Maar dat neemt niet weg dat we erg blij zijn en dat dit absoluut een zorg minder is. Danny droomt inmiddels al aardig weg bij het idee. En om eerlijk te zijn, ikzelf eigenlijk ook wel.......

5 opmerkingen:

kastelke zei

Het lijkt er op dat dat toch weer al een zorg minder is!

Becs zei

Absoluut! Dit is echt een pak van ons hart!! Als het huis verkocht is, zou Dan na het indienen van de I-130 eventueel al gelijk naar Amerika toe kunnen om wat tijd door te brengen met zijn moeder zolang dat nog kan ;-)

Anoniem zei

Nu gaat het allemaal wel snel! En je huis gaat over in vertrouwde handen. Misschien wordt het kerst in de woonboot? Mmh...kan best wel romantisch zijn ;-)

Anoniem zei

he moppies
ben blij voor jullie dat er weer een zorg van jullie schouders is gevallen.
moet je wel ff laten weten dat het nu wel erg snel gaat allemaal.
maar ik denk dat het voor danny wel beter is als hij zo snel mogelijk daar heen kan gaan.
nou op naar het volgende he
groetjes je grote zus renata(atie)

Becs zei

I know.... Nu maar hopen dat we niet al te veel tegenslagen meer zullen hebben en dat het allemaal een beetje verloopt zoals wij hopen dat het zal lopen ;-)