maandag, juni 05, 2006

De pinksterdagen

Eerste pinksterdag zijn wij bij het Naturalis geweest. Dit is het nationaal natuurhistorisch museum. De verzamelingen in het natuurhistorisch museum vormen de grootste collectie van ons land.

Danny wilde graag een keer naar het museum toe vanwege de dinosaurus skeletten die ze daar hebben. We besloten om zijn zusje Taylor op te halen en er eens een middag naar toe te gaan.



Het Naturalis had ook een tijdelijke tentoonstelling: Krokodil XXL. Dit is een van de grootste krokodillen ooit. De krokodil was zo lang als een bus, ruim twaalf meter! Dat is ongeveer twee keer zo groot als de grootste huidige krokodil. Krokodil XXL had een schedel van bijna twee meter en woog ruim achtduizend kilo. Naast de originele fossiele schedel staan in de tentoonstelling ook twee replicas van Sarcosuchus: een compleet skelet en een levensecht model op ware grootte.

Ze hebben daar echt verschrikkelijk mooie dingen om te zien! Het is een leuke en leerzame middag geweest.

Tweede pinksterdag zijn wij naar de zwarte markt geweest in Beverwijk. Hier vind je echt van alles. Of je nou op zoek bent naar fruit, of een nieuwe auto, kleding of computers, hier vind je het allemaal.

Wij waren nog op zoek naar bruidskleding voor onze bruidskinderen. Op onze trouwdag zullen wij er 3 hebben. Het zusje van Danny, Taylor (11). Een achternichtje van mij Serena (6) en een nichtje van mij Demy (5). Nu was ik onderlaatst op de Haagsche markt geweest en daar hadden ze verschrikkelijk mooie jurkjes hangen. Mijn vader stelde toen voor om eens naar Beverwijk te gaan. Wat een keuze hebben ze daar!! Vooral in de Oosterse hal kijk je je ogen uit. Het was even zoeken, maar uiteindelijk hebben we 3 dezelfde jurkjes voor de dames gevonden. De kleur komt voor 98% overeen met mijn eigen jurk.

Aangezien alle jurkjes daar naar leeftijd gaan, was het nog best wel een opgave om de juiste maat te vinden, maar het is uiteindelijk toch gelukt om een beslissing te maken. Eenmaal weer thuis ben ik de dames maar even op gaan zoeken om te passen. De keuze had niet beter kunnen zijn, ze zaten alle drie geweldig. Het leuke van alles was dat ze de jurk alle drie ook eigenlijk niet meer uit wilde doen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik kwam je tegen op het usa4all-forum en ben hier inderdaad maar even een kijkje wezen nemen. Leuke weblog! Zal hier zeker vaker een kijkje nemen!