donderdag, maart 16, 2017

1 year anniversary

Het is bijna een maand na de daadwerkelijke datum, maar wij wonen inmiddels 1 jaar in ons eigen huis. Het huis waarvan we dachten dat we het nooit zouden krijgen. Wij hebben het financieel gezien niet altijd al te gemakkelijk gehad, door het feit dat zowel Noah als Khloé beiden als baby zijnde in het ziekenhuis zijn beland. Khloé was zelfs met een helikopter over gebracht naar de ICU. Ondanks de financiele tegenslagen zijn wij eind 2015 op gesprek gegaan bij een bank om te kijken wat onze opties waren.

Vanaf dat moment is het eigenlijk heel snel gegaan, ondanks dat het voor ons zo niet altijd voelde. Voordat wij ons huiz vonden hadden we 3 maal eerder een bod op een huis gedaan, maar uiteindelijk liep dat op niets uit. Achteraf gezien zijn we daar uiteindelijk heel blij om!

Uiteindelijk vonden wij ons huidige huis. ‘s Ochtends vroeg stond deze ineens op de website. ‘s Middags hebben we het huis kunnen bezichtigen en 3 weken later waren alle papieren getekend en waren wij ineens eigenaren van een huis. Na 9 jaar in de VS was het eindelijk een feit.

Ik schreef al eens eerder over alle dingen die wij inmiddels hebben allemaal in huis hebben gedaan.De badkamer, de tuin, de slaapkamer voor Noah, een nieuwe vloer en ook een extra slaapkamer in de basement. En nu kunnen we daar ook nog nieuw tapijt aan toe voegen.

Het tapijt in de woonkamer en slaapkamers was al oud. Het zou me niet verbazen dat dit het orignele vloer bedekking was van toen het huis gebouwd is. Je kon zien dat het oud was en bovendien is licht tapijt geen succes met kleine kinderen. Nu was het toch al niet mooi meer, maar de kinderen hebben er ook niet aan mee geholpen om het echt schoon te houden.

IMG_1089

Bovenstaande foto is een blik op de woonkamer vanuit de keuken. Hier kun je zien hoe licht de vloerbedekking was en ook hoeveel vlekker er inmiddels op zaten. mooi was anders, maar helaas kunnen we niet alles tegelijk vervangen en dus was dit een van de projecten die later gedaan zou worden.

We hebben gekozen voor een vloerbedekking die donkerder is, maar waar nog wel een kleine kleur speling in zit. Donker leek ons, gezien de leeftijd van de kinderen, toch iets beter.  Ook al het onder tapijt is vervangen. En wat zijn we blij met het resultaat. De kleur komt op de foto niet heel goed over en in het echt is het tapijt nog mooier.

IMG_1109

Ook de vloerbedekking in de hal en de twee slaapkamers is vervangen. Vorige zomer heeft mijn vader de vloer in de badkamers vernieuwd en voor de kerst heeft hij de vloer in de keuken gedaan en nu is het tapijt eindelijk vervagen. Dit houdt in dat de gehele vloer op de begane grond nu vernieuwd is.

In het jaar dat we hier nu wonen hebben we veel gedaan. En we zijn reuze trots op wat wij gedaan hebben. Ons eigen huis, alle veranderingen zijn dingen die wij hebben gedaan en we hebben het gedaan zoals wij dat willen. We hebben overal voor en na foto’s van genomen en het is heel leuk om de veranderingen te zien. We hebben nog wel meer projecten op onze “to-do” lijst staan, maar dat hoort bij home ownership en die projecten gaan nooit weg. Er valt altijd wel iets te doen. Maar wij zullen hier niet over klagen, we genieten er met volle teugen van!

4 opmerkingen:

Erwin zei

Een eigen huis waar je ook nog eens keihard voor hebt moeten knokken is toch wel iets om echt trots op te zijn.

Becs zei

Erwin ~ trots zijn wij zeker!

Anja zei

Mooie vloerbedekking. Wat hebben jullie al veel in huis gedaan, daar mag je zeker trots op zijn!!

Becs zei

Anja ~ Dank je wel. Wij hebben inderdaad al veel gedaan. Gelukkig hebben we er heel veel plezier in.