vrijdag, juni 03, 2016

De tuin

Toen wij ons huis voor het eerst gingen bezichtigen, lag er overal sneeuw. We konden zien dat de tuin een goed formaat was voor ons en de kinderen, maar daar hield het eigenlijk wel mee op. Ook op de foto’s van de website was de tuin bedolven onder de sneeuw. We hadden dus geen idee wat we onder de sneeuw eventueel tegen zouden komen.

Toen we eenmaal ons huis introkken was de sneeuw gesmolten , dus konden we eindelijk goed naar de tuin kijken. Het leek erop dat de vorige bewoners de tuin de laatste paar jaar niet aan hadden geraakt. Overal stonden dode boompjes en bosjes en het gras was op de meeste plaatsen ontzettend geel . In het midden van de tuin stond ook een heel raar krul boompje. De vorige bewoners hadden een hele grote hond die zijn behoeftes in de tuin deed en dus lag er overal poep, dat al maanden niet was opgeruimd. Misschien lag het er zelfs al wel veel langer, want het lag echt overal. Ook stond er in de hoek van de tuin een metalen toog waar een soort wijngaard omheen aan het groeien was met daar achter een vijver.

De rare krulboom in het midden van de tuin

Nadat we een goed overzicht van de tuin hadden, hebben we een plan gemaakt over hoe nu verder. We waren er al snel over uit dat we een groot gedeelte gras wilden hebben voor de kinderen. Hierdoor moest het een en ander de tuin uit worden getrokken, waaronder de krulboom en wat dode bosjes. Ook zouden we de vijver gaan verwijderen, omdat we beide geen behoeften hadden om die te onderhouden.

Dit was de plek waar de vijver heeft gezeten

En zo zijn we langzaamaan begonnen aan het tuinproject en wat een werk was dat. De wijngaard en het krulboompje hadden verschhrikkelijk lange wortels waar we dagen mee bezig zijn geweest om die uit de gron vandaan te krijgen. Ook de vijver verwijderen was een heel project, het water stonk enorm en ook kwamen we half rottende vissen tegen. Uiteindelijk is het wel allemaal gelukt, maar niet zonder slag of stoot. We hebben meerdere malen een rit naar de dump moeten maken, maar langzaam maar zeker begonnen we vooruitgang te zien.  Dan heeft vervolgens een sod cutter geleend van Mel, waarmee hij al het oude gras uit de tuin heeft kunnen snijden.


Dan heeft daarna een aantal sprinklers verplaatst, omdat die ook op hele rare plekken in de tuin zaten en als we gras zouden gaan leggen, dan wilden we wel dat er voldoende beriek was van alle sprinklers, zodat al het gras goed water zou kunnen krijgen. Zo kwam hij ook een pijp tegen waar een scheur inzat en die moest vervangen worden, voordat het gras gelegd zou worden. Eindelijk konden we het gras vorige week bestellen en dat werd afgelopen zaterdag ochtend om 06.00 uur al afgeleverd.


De tuin bijna klaar voor gras

De scheur in de pijp heeft wat roet in het eten gegooid, maar uiteindelijk kon het gras zondag gelegd worden. Dan zijn broer Freddy is op zaterdag met zijn gezin bij ons aangekomen vanuit Tennesee, dus Freddy zei dat hij wel wilde helpen en ook een van zijn zoons heeft geholpen. Dan zijn vader en zusje waren afgelopen weekend ook vanuit Nederland aangekomen en iedereen zou bij ons komen eten, hierdoor kreeg Dan ook nog hulp van onze zwager Justin en onze vriend Arnold had ook al aangegeven dat hij zou komen helpen.


In de eerste instantie was het de bedoeling dat het gras zou liggen voordat Freddy aan zou komen, maar helaas gaat het niet altijd zoals verwacht en achteraf gezien was het misschien wel beter want nu hadden we meerdere mensen die geholpen hebben met het leggen van het gras. Het uiteindelijke resultaat mag er dan ook zeker wezen en we zijn ontzettend blij dat dit grote project nu achter de rug is. De kinderen kunnen niet wachten totdat ze eindelijk lekker op het gras kunnen spelen.

We blijven zo een twee weken van het gras af, zodat het goed de tijd heeft om te groeien en de wortels goed kunnen plaatsen, daarna is het de bedoeling dat we een patio gaan plaatsen en alles af gaan werken, maar dat komt allemaal op zijn tijd.
 

3 opmerkingen:

Unknown zei

Wat een verschil! Dit ziet er stuk netter uit! Fijn dat julli dit alweer klaar hebben. Nu voor de kids nog even geduld! Bevalt het nieuwe huis jullie?

Becs zei

Gina ~ Het huis bevalt ons zo verschrikkelijk goed. We hebben er zoveel plezier van. Ook de kinderen vinden het nog altijd helemaal geweldig.

Anja zei

Wat een mooie grote tuin en wat kunnen de kinderen daar heerlijk spelen!