zaterdag, november 05, 2016

Life lately

Mijn broer Daniël had een paar maanden geleden aan gegeven dat hij dit jaar bij ons op bezoek zou komen. Hij had alleen de datum nog niet door gegeven omdat hij het nog een klein beetje als verrassing wilde houden. Naar aanleiding van zijn vragen was ik er zelf wel al van uit gegaan dat hij hier het laatste weekend van Oktober aan zou komen en ik had inderdaad gelijk. Vrijdag middag 28 Oktober kwam hij aan.

Omdat ik hier al rekening mee had gehouden, hadden wij nog geen pompoenen uit gesneden en wilde ik daarmee wachten totdat Daniël hier zou zijn. Het zou voor hem ten slotte ook weer een nieuwe ervaring zijn. Zelf wilde hij geen pompoen uit snijden, maar hij vond het wel heel leuk om de kinderen aan de slag te zien. Uiteraard hebben Dan en ik de kinderen wel wt geholpen, maar voor een groot gedeelte hebben zij het zelf gedaan. 



De volgende dag zijn we 's ochtends bij Ihop wezen ontbijten. Dat zit zo dicht bij ons huis, dus dat is erg makkelijk. Vervolgens hebben we wat boodschappen gehaald en 's middags waren we door de kerk in onze buurt uitgenodigd voor hot dogs en soep. Zelfs de mensen die niet naar de kerk gaan waren uitgenodigd en natuurlijk vonden den kinderen dat erg leuk. 's Avonds hebben mijn broer en ik ouderwets een spelletje Rummikub gespeeld. Het is erg fijn om hem hier te hebben, het was inmiddels al weer 3 jaar geleden dat hij hier was. Ook de kinderen genieten met volle teugen van hem en voelen zich ontzettend op hun gemak, ondanks dat hij hier 3 jaar geleden voor het laatst was


Zondag was een rustige dag en hebben Daniël en Dan voornamelijk American Football op tv gekeken. Mijn broer probeert dit thuis ook te kijken, alleen zijn de meeste wedstrijden voor hem 's nachts, dus dit was wel wat fijner. 

De volgende dag was het dan eindelijk Halloween. Wij hebben aftel blokken die wij in de maand Oktober altijd neer zetten en iedere dag worden die veranderd, waardoor de kindere kunnen zien hoe lang zij nog moeten wachten. Eindelijk stonden de nummers op 0. De kinderen hadden allemaal zelf hun kostuums al uit gekozen een paar weken geleden en ze konden niet wachten om ze weer aan te mogen trekken. Ze hebben alle drie een parade gehad op school waarbij ze hun kostuum aan mochten, maar nu mochten ze eindelijk langs de deuren voor snoepjes als Master Chief, Captain America en Prinses Elsa

Dit was voor mijn broer ook een nieuwe ervaring. Halloween begint wel populairder te worden in Nederland, maar hij had het hier nog niet mee gemaakt, dus hij is gezellig met ons mee geweest langs de deuren. Het was voor ons de eerste keer in de nieuwe buurt waar wij nu wonen. De oude buurt was altijd heel erg druk en daar zagen we heel veel kinderen, maar het was hier een stuk rustiger. Nu zou dat ook kunnen komen doordat het een school avond was, of omdat de mormonen vaak op maandag avond Family Home Evening hebben, waarbij zij thuis als gezin met elkaar tijd door brengen. Hoe dan ook, de kinderen hebben een fijne avond gehad en kwamen alle 3 thuis met een grote zak snoep. We zijn benieuwd of het volgend jaar wat drukker zal zijn.

Door de aftel blokken weten de kinderen niet alleen hoeveel dagen er nog tot Halloween zijn, maar zij weten ook, hoeveel dagen er nog te gaan zijn tot Noah zijn verjaardag. Noah is de dag na Halloween jarig, dus ook daar wordt naar uit gekeken.

Dit jaar keken wij er zelf ook naar uit, omdat we stieken Noah zijn eigen kamer hebben geverfd. Toen wij ons huis kochten, gaf Noah aan dat hij liever bij Skyler op de kamer wilde slapen, omdat de basement nog niet helemaal af is. We zijn daar langzaam aan wel mee bezig, maar zulke dingen hebben tijd nodig en er gaat heel wat werk in zitten. Maar inmiddels hebben wij een extra slaapkamer en een badkamer af gemaakt, dus we zien zeker wel vooruitgang.

Inmiddels had Noah wel aangegeven dat hij wel verf uit wilde kiezen voor zijn eigen kamer, want nu de extra slaapkamer klaar was, zou dat betekenen dat Noah zijn kamer leeg zou komen. Wat hij niet wist is dat ik al een paar weken druk bezig ben geweest voor hem. Zijn favoriete Super Hero is Superman en ik heb op een van zijn muren het Superman logo geschilderd.


De andere muren moesten wit geverfd worden, want deze waren paars. En in de tussentijd heb ik ook andere Super Hero logo's op canvas geschilderd die in de kamer opgehangen zouden worden. Daar wist Noah wel van af, maar hij dacht dat ik deze voor mijn collega aan het maken was.

Toen Noah maandag middag uit school kwam was het dan eindelijk zo ver en hebben we hem zijn kamer laten zien. Zijn reactie was zo veel beter dan dat we durfden te hopen. Daniël is naar beneden gegaan, zodat hij Noah zijn gezicht kon filmen terwijl hij de kamer in liep. Zijn gezichtje sprak boek delen. Zijn mond viel open van verbazing en na een keer goed rond te hebben gekeken viel hij ons heel hard huilend van blijdschap in de armen. Hij kon het gewoon niet geloven en is zo ontzettend trots op zijn kamer.

Na het eten hebben we taart en ijs gekregen en is hij nog verwend met wat cadeautjes, waaronder een nerf boog die hij van zijn oom kreeg. Hij had al een pijl en boog, maar die was kapot gegaan. Daniël  wilde een nieuwe kopen voor hem, maar toen hij de nerf boog zag, was hij verkocht. Noah overigens ook!

Die avond is Noah met een geweldige lach op zijn gezicht naar bed gegaan en zelf Skyler wilde die avond bij Noah op de kamer slapen. Noah zei dat hij deze verjaardag nooit meer zou vergeten!

Geen opmerkingen: