zondag, januari 29, 2012

Nieuw schoonzusje

25 September 2010 is een van die datums die in mijn geheugen gegrift staat, als de dag van gisteren. Die dag kregen we ‘s ochtends vroeg een telefoontje van Freddy, of wij zo snel mogelijk naar het University of Utah hospital konden komen. Op dat moment wist hij alleen dat zijn vrouw Angela en zijn oudste zoon Daniel bij een ernstig auto ongeluk betrokken waren en dat zij beide met een helikopter naar het ziekenhuis waren gevlogen. Niet veel later, kregen we bij aankomst in het ziekenhuis te horen dat Angela ter plekke was overleden en dat Daniel in de operatie kamer lag en dat het er niet goed uit zag.

Op dat moment kon niemand zich indenken dat Freddy een jaar en 4 maanden later opnieuw ziels gelukkig zou zijn. Hij heeft een ontzettend zware tijd achter de rug waarin hij zich van de familie weg begon te trekken. We hebben allemaal geprobeerd om hem door de zware maanden heen te trekken, maar zoiets heeft natuurlijk tijd nodig.

Kort na Thanksgiving kregen wij te horen dat Freddy zich had ingeschreven op een datings website en dat hij iemand had leren kennen. Een tijdje daarvoor merkten we al dat hij wat meer aandacht aan zijn uiterlijk begon te besteden en hij begon steeds meer af te vallen, nu begrepen we waarom. Hij heeft rond Thanksgiving Joslyn leren kennen. Joslyn is een 27 jarige vrouw met 2 hele leuke dochtertjes van 4 en 2.

Eerlijk gezegd waren we allemaal een beetje huiverig. Er is een aardig leeftijds verschil en we waren bang dat Freddy misschien te snel ergens in zou stappen. Dat het allemaal snel is gelopen is een ding dat zeker is, maar ze lijken echt ziels gelukkig met elkaar, dus wie zouden wij dan zijn om ons ergens mee te gaan bemoeien? Freddy heeft Joslyn dan ook met de kerst ten huwelijk gevraagd en op 21 januari hebben zij elkaar het jawoord gegeven.

In de eerste instantie zou het huwelijk pas op 25 februari plaats vinden in Idaho, maar daar kwam al snel verandering in. Zo werd de datum verschoven naar 4 februari en voordat we het wisten was het verschoven naar 21 januari en zou het huwelijk in Grantsville plaats vinden. Freddy en Joslyn hebben beiden al heel wat meegemaakt en allebei wisten ze waar ze uiteindelijk wilden eindigen en of dat nu over 5 jaar zou zijn, of na een paar maanden, het eind resultaat was dat ze getrouwd wilden zijn.

f&j 
Zoals ik al schreef is Joslyn 27 jaar oud en heeft ze 2 kleine dochtertjes, Emma en Aspen. Ze is een jaartje jonger dan ik en 2 jaartjes jonger dan Chantal. Het feit dat ze 2 kleine kinderen heeft is natuurlijk erg leuk voor onze kinderen. We leken het dan ook gelijk goed met elkaar te kunnen vinden en dat is natuurlijk erg fijn. We zijn erg blij voor Freddy dat hij zo een leuke vrouw heeft leren kennen en het is voor onszelf ook wel leuk natuurlijk. Ik heb genoeg verhalen gehoord van mensen die hun schoonfamilie niet uit kunnen staan gelukkig hoeven we ons daar geen zorgen over te maken.

Niet alleen Freddy en Joslyn zijn gelukkig, maar ik denk dat het vooral voor de kleine kinderen ook erg fijn is. Joslyn’s meiden hebben nu een vader in hun leven en de kleine jongens van Freddy hebben nu een moeder. En bovendien heeft Freddy nu 2 dochtertjes die hij altijd al gewild heeft. De oudere jongens zijn ook erg blij voor hun vader, en ook dat is natuurlijk erg fijn om te zien. We waren bang dat het voor de jongens misschien erg hard aan zou komen maar iedereen lijkt gelukkig met de situatie. En zoals ik al schreef, als iedereen gelukkig is, wie zijn wij dan om ons ergens mee te bemoeien. En zeg nou zelf, ze zien er toch ook gelukkig uit?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

ik zal haar wel zien met de barbeqin juni

Anja zei

Wat fijn dat deze twee mensen het geluk weer gevonden hebben!!.

Regina zei

Op de foto zien ze er inderdaad uit als een leuk stel. En ja, na alle ellende gun je iemand alleen zijn geluk. Ik hoop voor hen dat dit geluk stand houdt (soms lastig wanneer je allebei een zwaar verleden meedraagt)!

Monique zei

Ze zien er echt gelukkig uit! Albert en ik zaten in ongeveer dezelfde situatie 12 jaar geleden. Ook bij ons ging alles erg snel, maar we zijn nog steeds zielsgelukkig samen en onze vier kinderen (2/2 ook) kunnen het allemaal prima met elkaar vinden.

En zijn zus komt zondag een weekje naar ons in Spanje met haar man, heerlijk, die familie zit ook wel goed.

Groetjes,

Monique (van het AA forun, waar jullie ooit nog thuis op de meeting waren)