zondag, december 01, 2013

And then there were five…

En toen waren we, voor de komende 10 dagen, weer met zijn vijven. Zaterdag ochtend hebben we na 3 hele fijne weken afscheid moeten nemen van Daniël en Charlene. De vakantie zat er helaas al weer op. Afscheid nemen viel, zoals gewoonlijk, best zwaar. Helaas zal dat iets zijn, waar ik het nooit makkelijker mee zal krijgen. Ik was niet de enige die het er moeilijk mee had, want Daniël en Charlene hebben ook beide een traantje gelaten. Gelukkig hebben we nog twee mooie dagen gehad, sinds de laatste blog.

Donderdag zijn we bij Pam en Rhonda ‘s middags Thanksgiving wezen vieren. Dan zijn broer, Freddy, was met zijn gezin vanuit Tennessee gekomen om hier Thanksgiving door te kunnen brengen en dus was de familie kompleet. Althans, in die zin kompleet, dat de hele familie hier in de VS bij elkaar was. Als we met zijn alleen bij elkaar zijn kan het best chaotisch zijn en dus ook zo op Thanksgiving, maar het was wel erg gezellig. We hadden ontzettend veel eten en Pam en Rhonda hadden voor ‘s avonds nog wat over.

Die avond waren we uitgenodigd bij Anna thuis voor het diner. Het was voor Daan en Char de eerste keer dat zij Thanksgiving mee maakten, maar ze hebben zich prima vermaakt. Ook bij Anna thuis was het eten weer erg lekker en hebben we onze buiken vol gegeten. Na het eten hebben we ‘spoons’ gespeeld. Het is in princiepe gewoon het kaartspel ‘ezelen’, maar als er bijvoorbeeld 6 mensen spelen, dan liggen er 5 lepels op tafel. Vandaar de naam spoons. Op het moment dat iemand 4 dezelfde kaarten in zijn of haar handen heeft, grijpt deze zo snel mogelijk een lepel, waarop de rest volgt. Omdat er niet genoeg lepels op tafel liggen, kan het nogal een worsteling worden en soms gebeuren er de grappigste dingen. Tijdens een ronde lagen Char en ik zelfs boven op de tafel te duwen en trekken voor de laatste lepel. Helaas moest Dan om 20.00 uur werken en ik ben op een gegeven moment gestopt met spelen, omdat Khloé moe begon te worden. Ik heb de kinderen mee naar huis genomen en klaar gemaakt voor bed en Daniël en Charlene hebben het spel uit gespeeld en Daniël heeft uiteindelijk zelfs gewonnen.

Die zelfde avond zouden we rond middernacht gaan shoppen met Troy en Mindy, vanwege Black Friday. 3 Jaar geleden ben ik met mijn vader geweest en het was behoorlijk overweldigend voor hem. Hij had de drukte die we toen zagen nooit verwacht, ondanks dat we hem er van te voren voor gewaarschuwd hadden. Het leek me leuk om Daan en Char dezelfde ervaring mee te geven, maar helaas viel dat ontzettend tegen. We hebben ons wel prima vermaakt en ze hebben zelfs ook nog een paar dingen in de aanbieding in de wacht weten te slepen, maar de drukte zijn we mis gelopen. Dit jaar waren er veel winkels die op Thanksgiving day al op bepaalde tijden dingen in de aanbieding hadden. Hierdoor zijn wij de drukte mis gelopen. Ik vind het best jammer, want het haalt voor mijn gevoel een beetje weg van het Black Friday gebeuren, maar we hebben een leuke avond gehad.

Vrijdag was de laatste dag van de vakantie en ondanks dat we laat op waren op donderdag, stonden we al weer vroeg naast ons bed. Daniël wilde graag nog een keer gaan schieten met Troy, omdat ze dat vijf jaar geleden ook hebben gedaan. In plaats van naar de schietbaan te gaan, zijn we nu naar Utah Lake gereden en hebben we daar een paar targets opgezet. De weg naar Utah Lake was best lang en in de eerste instantie baalde ik daar best van en dacht ik dat als ik dat van te voren had geweten, dat ik niet was gegaan, maar achteraf gezien was het het wel waard.

DSC_0601

We hebben ons prima vernaakt en we hebben een paar leuke foto’s weten te schieten, waar we achteraf goed om hebben gelachen.

DSC_0623

Na de lange rit naar huis hebben we ‘s middags even snel iets bij de McDonalds gegeten en daarna ben ik naar huis gegaan en hebben Daan en Char nog even een paar laatste dingen in huis gehaald. Ze hadden uiteindelijk zo veel gekocht in de vakantie, dat ze met een extra koffer naar huis zijn gegaan.

En toen brak de laatste avond al weer aan. Dit was tevens de eerste avond dat de kerst lampjes op Temple Square aan gingen en wat is nou een leukere afsluiting dan dat te zien. Het was super druk op Temple Square, maar we hebben genoten van het uitzicht. Dat is iets wat nooit zal vervelen! Ook hier hebben we nog een paar mooie foto’s weten te maken.

DSC_0758

Het was best koud die avond, maar oer het algemeen mogen we niet klagen en hebben ze prachtig weer gehad tijdens hun vakantie. We hebben maar een keer ‘s middags sneeuw gehad en verder is het prachtig geweest. Ze zijn dan ook net op tijd weg, want er wordt deze week een goede sneeuw storm verwacht.

DSC_0748

DSC_0750

DSC_0776

En zo waren we iniddels dus weer met zijn vijven. Nu gaan we aftellen totdat mijn vader weer hier is. Nog 10 dagen en dan hebben we weer bezoek en dit maal voor een maand. Voor nu hebben we een paar dagen dat de jongens weer een beetje tot rust kunnen komen. Zij hebben net als ik, ontzettend genoten van het bezoek van Daniël en Charlene. Het is in de vakantie dan ook een paar keer laat geworden voor hen en het is te merken dat het nu een beetje op begint te breken. Nu weer even 10 dagen op tijd naar bed en dan staat Opa weer voor de deur.

5 opmerkingen:

Anja zei

Allereerst nog felicitaties voor Khloé, alweer 1 jaar...waar blijft de tijd. Zo te lezen hebben jullie een hele fijne tijd gehad met je broer en zijn vriendin en nu weer aftellen tot aan het bezoek van je vader.

Petra zei

Wat een leuke foto's allemaal! Khloe is zo'n schatje (je andere twee ook hoor!).

Becs zei

Dank jullie wel Anja en Petra!

Regina zei

Oh, wat heerlijk, zoveel aanwaai van familie! En wat een schitterende foto's heb je gemaakt. Fijn dat het weer mee zat. Hopen dat het straks ook goed te doen is als je vader er is. Veel plezier alvast!

Becs zei

Regina, ik heb er een hard hoofd in kwa weer. Het sneeuwt al een paar dagen en we hebben temperaturen van tussen de -5 en -15 op het moment