maandag, december 31, 2012

Santa came!

Toen we wisten dat mijn vader opnieuw hier zou zijn met de kerst, hebben we aan Skyler uitgelegd dat als opa hier zou zijn, dan zou het kerst. Als het dan kerst was dan zou de kerstman komen om cadeautjes te brengen. Toen mijn vader laatst dan ook ineens voor de deur stond, begreep Skyler het niet helemaal, omdat wij ook nog geen kerst boom hadden staan.

Toen we de kerstboom eenmaal op hadden gezet, was het ook nog verwarrend, want toen dacht hij dat de kerstman diezelfde avond nog cadeautjes zou komen brengen. Gelukkig hebben we het wel aan hem uit kunnen leggen dat dat nog een paar daagjes zou duren.

Op kerstavond had ik een lekkere roast bereid, die de hele dag in de crockpot heeft liggen koken. Daarbij hadden we heerlijke gebakken aardappeltjes met spekjes en uien en iedereen heeft ervan zitten smullen! Mijn vader heeft zich maar zo misselijk gegeten. Na het eten hebben de kinderen heerlijk gebadderd en hebben ze alle 3 een nieuwe pyjama aangedaan, die zij voor het eten hadden gekregen. Na het bad hebben de jongens met papa koekjes gebakken voor de kerstman en ben ik Khloé gaan voeden. Ook hadden we een vuurtje gemaakt in de open haard en zo zijn we de avond wel door gekomen.

En toen was het eindelijk zo ver, het was kerst ochtend! Rond 07.00 uur werd Khloé wakker en ben ik haar gaat voeden. Dan vroeg toen of ik de jongens al had gehoord, maar die lagen op dat moment nog in diepe rust. Rond 08.00 uur was er nog geen beweging en Dan leek steeds zenuwachtiger te worden. Hij vroeg zelfs of hij de jongens misschien wakker moest gaan maken. Uiteindelijk kwamen de jongens rond 08.15 uur uit bed en vroegen of ze tv mochten gaan kijken. Uiteraard hebben we ja gezegd en waren we benieuwd hoe ze zouden reageren bij het zien van de cadeautjes onder de kerstboom.

Een voor een kwamen ze terug de slaapkamer in. Skyler met het bordje in zijn handen, om te laten zien dat Santa de koekjes had opgegeten en Noah met de glas in zijn handen om te laten zien dat Santa de melk opgedronken had. Natuurlijk kregen we gelijk te horen dat er heel veel cadeautjes onder de boom lagen. Terwijl wij uit bed kwamen, zijn de jongens naar beneden gerend om ook opa wakker te maken. Dan is snel koffie gaan zetten en ik heb de camera erbij gepakt, zodat we de cadeautjes open konden gaan maken, zodra opa ook boven was.

20121225_082654

De jongens zijn goed verwend en ook Khloé is niet vergeten. Skyler wilde heel graag een Optimus Prime hebben, daar vroeg hij al weken om. Hij heeft ook nooit zijn antwoord veranderd als je aan hem vroeg wat hij van de kerstman wilde hebben. Zelfs bij het open maken van zijn eerste cadeautje vroeg hij zich af of dat zijn Optimus Prime zou zijn. Uiteindelijk heeft hij die ook wel gekregen.

DSC_0370

Noah vond alles wel best. Als je aan hem vroeg wat hij wilde hebben voor de kerst, dan zei hij heel enthousiast cadeautjes! De kerstman heeft hem dan ook goed verwend met onder andere een transformer en groot “doodle” bord. Dat is zo een magnetische tekenblad. Hij had er al een in het klein en daar speelt hij ontzettend veel mee, de grote was hij dus erg blij mee. Zijn beste cadeau van Santa, was overigens een treinbaan van Thomas de trein. Daar seelt hij zo veel mee, dat we al bijna door een heel pak batterijen zijn gegaan.
DSC_0378

Om de beurt hebben de jongens geholpen om de cadeautjes van Khloé open te maken en lieten ze aan haar zien wat zij gekregen had. Ook liepen ze heel enthousiast door de kamer cadeautjes uit te delen aan ons. Ook wij zijn verwend. Zelf heb ik twee hele mooie nieuwe bedels van Pandora gekregen voor mijn armband en Dan heeft onder andere een nieuwe xbox controller gekregen en een mooie trui van de Utah Jazz. Mijn vader is natuurlijk ook niet overgeslagen. Samen met mijn broers en aanhang hebben we een Samsung Galaxy 2 tablet voor hem gekocht. Deze was helaas alleen niet op tijd binnen, maar ondanks dat is hij er wel heel erg blij mee.

Na het uitpakken van de cadeautjes, zijn we bij de Village Inn wezen ontbijten. Ik wilde eerst een recept uit proberen dat ik op Pinterest had gevonden, maar dat is er helemaal bij in geschoten, dus dat proberen we gewoon een andere keer. Het eten bij de Village Inn was ook erg lekker, alleen was het jammer dat we er best wel een tijdje op hebben moeten wachten, omdat het zo druk was.

‘s Middags zijn we bij Pam geweest, waar we ook konden eten, maar omdat we nog vol zaten van het ontbijt hebben we alleen een klein beetje ham gegeten. Iedereen was er, behalve Freddy, die op het moment bij Kerry in Tennessee is. Freddy heeft Kerry (ik geloof op kerstavond) ten huwelijk gevraagd en zij heeft ja gezegd, dus in 2013 hebben we een bruiloft.

‘s Avonds zijn we, net als de vorige jaren, bij Mindy thuis geweest om kerst te vieren. Een paar weken geleden hadden we al lootjes getrokken en dus is iedereen ook hier weer goed verwend. Ook het eten was, zoals gewoonlijk, weer erg lekker en we zaten allemaal erg vol aan het einde van de avond. Al met al, was het een goede, fijne kerstdag.

We hebben trouwens ook een witte kerst gehad. Een dag voor de kerst begon het te sneeuwen en ook een paar dagen na de kerst heeft het nog gesneeuwd. Dat zorgde voor veel sneeuwpret bij de jongens! Heerlijk om te zien hoe de kinderen zo kunnen genieten! En natuurlijk ook om te zien hoe opa geniet van de kinderen.

DSC_0383

DSC_0385

3 opmerkingen:

Anja zei

Wat een gezellige kerst hebben jullie gehad.
Zo te zien is er een flink pak sneeuw gevallen.

Petra zei

Zo te lezen waren het heel gezellige dagen. Lekker veel sneeuw ook!

Becs zei

Het is inderdaad een hele gezellige kerst geweest!