maandag, oktober 17, 2011

Oktober en crafts

Oktober is de maand van Halloween. Bij de winkels liggen al een geruime tijd allerlei versieringen in de schappen en natuurlijk hangen ook de kostuums al weer te wachten. Afgelopen weekend hebben wij onze porch dan ook maar versierd. Tijdens het versieren kwam ik erachter dat we toch eigenlijk maar weinig versieringen hebben, daar moeten we nodig wat aan gaan doen. Toen wij nog geen kinderen hadden hebben we eigenlijk maar weinig bij Halloween stil gestaan, maar nu gaat daar natuurlijk verandring in komen.

Ook voor binnen hebben we eigenlijk weinig tot geen versieringen, maar ook daar komt langzaam aan verandering in. Ik ben laatst met Carrie naar de woodconnection gereden en daar hebben we hele leuke crafts gekocht. Ze hebben daar allerlei houten versieringen, die allemaal al uitgezaagd zijn, alleen zijn ze nog onbewerkt, dus kun je ze zelf op allerlei manieren bewerken. Daar zijn we dan ook maar mee aan de slag gegaan. Bovendien is het nog ontzettend leuk om te doen ook. Zo heb ik de afgelopen weken een heksenhoed gemaakt, aftel blokken naar Halloween en letters bewerkt die “witch” spellen. Brian heeft voor ons wat scrap hout meegenomen en daar heb ik “trick or treat” letters mee gemaakt.

DSC_0484 DSC_0487DSC_0488 DSC_0489
Ach het is weer eens wat anders dan scrapbooken. Dat is overigens ook erg leuk om te doen hoor, maar af en toe af wisselen is ook leuk natuurlijk. Ik moet alleen voor mijn “witch” letters een ander plekje zoeken of misschien moet ik gewoon tijdelijk voor mijn sneeuwbollen een ander plekje zoeken.

Omdat Halloween voor de deur staat, zijn Chantal en ik afgelopen zondag bij Pam thuis geweest om op te ruimen en schoon te maken. Met alles waar zij door heen gaat staat dat op een laag pitje. Ze wil graag het jaarlijkse Halloween feestje bij haar thuis doen, maar dan moet er natuurlijk wel opgeruimd worden. Het resultaat mocht er wel wezen, al zeg ik het zelf. Het feestje staat gepland voor aanstaande zaterdag en dan gaan we pompoenen uit snijden. De kleine kinderen mogen, zoals ieder jaar, verkleed komen en natuurlijk zorgen we er voor dat er wat lekkers te eten is.

Oktober is ook de maand dat ons kleine mannetje zijn laatste maandje als baby door zal brengen. Wat is dat jaar snel gegaan en we hebben al veel met hem mee gemaakt. Ondanks alles is het een heerlijk ventje en kijken we uit naar zijn verjaardag. Zijn laatste probleempje waren de hyves, waarover ik schreef in ons vorige blogje. Die zijn nog een tijdje hardnekkig aanwezig geweest en het heeft Dan ook een beetje aan het twijfelen gezet of het inderdaad de medicijnen waren die hier de boosdoener van waren. Omdat hij nu ook tandjes krijgt en steeds meer dingen met ons mee gaat eten, dacht Dan dat het misschien van het eten kwam. Maar we hebben goed in de gaten gehouden wat hij binnen kreeg en uiteindelijk geloven we inderdaad dat het toch de medicijnen zijn geweest. Gelukkig heeft hij er nu geen last meer van en weten we, dat we bij een eerst volgende oorontsteking, gelijk aan kunnen geven dat hij daar allergisch voor is.

Dan hebben we natuurlijk ook nog Skyler. Sky kijkt graag tv, speelt heel lief met zijn autootjes en sleept zijn kleine broertje overal achter zich aan. Skyler is ook verschrikkelijk slim. Natuurlijk zegt iedere moeder dat over haar kindjes, maar het is echt zo. Hij kan al bijna het hele alfabet op zeggen en hij kan ook al een groot deel letters onderscheiden in boeken. En dat met 2.5 jaar. We heben allerlei leerzame dvdtjes en die dvdtjes werpen hun vruchten af.

Skyler heeft het niet echt op Halloween. Op het moment is alles en iedereen, die ook maar iets met Halloween te maken heeft, eng. Hij wil er dan ook het liefst niet bij in de buurt komen. We hebben hem zelf een keuze gegeven wat betreft kostuum en hij kiest iedere keer Spiderman of Superman. Ik denk dat het uitdeindelijk Superman zal gaan worden, want een masker op vind hij ook niets. Ach uiteindelijk gaat het op 31 oktober alleen nog maar om de snoep!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

oke

Anja zei

Prachtige Halloween versieringen heb je gemaakt!!
Tjee, Noah alweer bijna 1 jaar, ja de tijd vliegt.
Veel plezier zaterdag!!

Petra zei

Wat leuk, zeg, die Halloween letters! Ach arme Skyler, hopelijk vindt hij het de 31e niet te eng!