zondag, juli 24, 2011

Family weekend

Omdat we eigenlijk afgelopen vrijdag naar Wendover zouden gaan, had Dan voor vrijdag en zaterdag twee vrije dagen aangevraagd op werk. Maar nu dat niet door ging, besloten we om er een leuk familie weekend van te maken.

Vrijdag middag was ik al vroeg vrij van mijn werk, vanwege een barbeque. Onze klant houdt ieder jaar een barbeque in Sugarhouse park. Rond 11.00 uur wordt iedereen daar dan verwacht, waar er gegeten wordt en er worden een aantal spelletjes gespeeld en daarna mag iedereen, betaald, naar huis. Ik had me ‘s ochtends door iemand van werk op laten halen, zodat Dan met de jongens naar Sugar house park kon komen, omdat we na de barbeque naar de dierentuin zouden gaan. Aangezien de dierentuin op zo een vijf minuten van het park af ligt, leek het mij zonde van de benzine om eerst naar huis te rijden, om vervolgens weer terug die kant op te moeten gaan.

Rond 13.00 uur was de barbeque afgelopen en kwam Dan met de jongens naar het park. Zo rond 13.15 uur waren we bij de dierentuin waar ik me eerst even snel heb omgekleed in een korte broek. Het is hier zo een 35 graden, dus een korte broek is dan wel lekker. Het was behoorlijk druk in de dierentuin. Ik denk dat veel mensen een lang weekend hebben genomen, in verband met Pioneer Day.

DSC_0162

Toen wij in mei met mijn vader bij de dierentuin waren geweest, zagen we hier en daar wat dinosauriërs met leger netten er over heen, ze waren toen al druk bezig met het opzetten van het thema van dit seizoen: Zoorassic Park. Ik vond het thema van dit jaar leuker dan vorig jaar. Ik denk dat veel kinderen dat zelfde gevoel hadden. Ze stonden allemaal met open mondjes te kijken. Zo ook natuurlijk Skyler. Hoewel hij het soms ook wel eens een beetje eng vond.

CSC_0164Noah heeft ook zijn oogjes uitgekeken en vond het prachtig om alle dieren te bekijken en alle aandacht van zijn grote broer!

DSC_0097

Wat ik erg fijn vind aan de dierentuin is het feit dat ze overal “misters” hebben hangen. Die dingen sprayen water mist en dat brent op zo een verschrikkelijk warme dag, heerlijke verkoeling. Ook hebben ze overal waterfonteintjes staan, waar je even snel wat water kunt drinken.

Skyler heeft ook nog een nieuwe “vriendje” gemaakt toen we daar waren. Toen wij even op een bankje zaten om wat te drinken liep hij naar de kalkoenen toe. Hij had een zakje koekjes in zijn handen en een van de kalkoenen had dat natuurlijk snel in de gaten. De kalkoen kwam steeds iets dichter bij en Skyler vond dat wel intressant, totdat de kalkoen het koekje uit zijn hand vandaan at. Zijn gezichtje sprak boekdelen!

Het was een heerlijke dag en we hebben alle vier genoten. Maar aan het einde van de dag waren we ook wel allemaal behoorlijk gaar. Het lopen en de hitte is wat dat betreft een slechte combinatie. Het duurde dan ook letterlijk geen minuut, voordat beide jongens in slaap waren gevallen toen we eenmaal in de auto zaten.

zoo

Voor de avond hadden we gepland om naar de drive in bioscoop te gaan, maar we waren allemaal zo moe dat we besloten hebben om thuis te blijven. Cars 2 draait op dit moment samen met Pirates 4 en dat had een leuke combinatie geweest, maar misschien doen we dat nog wel een andere keer.

We zijn die avond naar de benzine pomp gewandeld voor wat lekkers en hebben daar 2 films uit de redbox gehaald. De jongens hebben we bij terug komst lekker in bed gestopt en wij zijn op de bank gaan hangen met Insidious. Het was een spannende film, er zaten wat stukjes in die een beetje tegen vielen, maar over het algemeen was het een goede film. De tweede film hebben we niet meer gekeken, ook wij waren behoorlijk moe.

Zaterdag ochtend moest Dan naar de opticiën  voor een nieuwe bril. Hij moest al een tijdje een nieuwe bril hebben, maar was eigenwijs. Zijn oude bril viel van narigheid gewoon uit elkaar en meneer kon hem wel maken. (met plakband) Ik heb voor hem dan ook maar een afspraak gemaakt. Hier liepen we weg met een ontzettende meevaller. Mijn verzekering vergoedt de gehele bril en wij hoefden alleen maar de belasting te betalen. Als het goed is, is zijn nieuwe bril dinsdag of woensdag binnen.

Zaterdag middag zijn we met de jongens wezen zwemmen. Dit was voor Noah de aller eerste keer. We hadden wel een vermoeden dat hij dat geweldig leuk zou vinden, want zodra we hem in bad zetten begint hij ontzettend te lachen en te spetteren. Zo ook in het zwembad. Hij had een verschrikkelijke lol. Skyler vond het ook helemaal geweldig, alleen moesten we meneertje goed in de gaten houden, want hij vond het nogal leuk om allerlei trucjes te doen. Op een gegeven moment konden we aan beide jongens zien dat ze het koud hadden en dus was dat voor ons een teken dat we maar richting huis moesten gaan. Skyler protesteerde hevig, maar ook hier duurde het weer geen minuut voordat ze beide lekker sliepen.

Gisteren avond waren we bij Mindy uitgenodigd voor een barbeque, waar we zoals gewoonlijk heerlijk hebben gegeten. Na het eten hebben we met water ballonen gespeeld en hebben we volleybal gespeeld. Rond 22.00 uur hebben we het voor gezien gehouden en hebben we de jongens op bed gelegd. Zij gaan normaal gesproken rond 20.00 uur naar bed, dus ze waren al veel langer op dan normaal gesproken. Daarna zijn Dan en ik opnieuw op de bank gaan hangen met een filmpje. Dit maal was dat Just go with it met Adam Sandler en Jennifer Anniston. Ook dit was een goede film.

Dat de jongens te laat op zijn geweest dit weekend, heb ik wel geweten vandaag. Helaas moest Dan vanmiddag weer aan het werk en dus was ik alleen met twee huilerige en plakkerige kinderen, maar ondanks dat, was het weekend heel erg geslaagd!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

nou dan hebben jullie een leuk weekend achter de rug en gezellig
plus leuke email gehad vandaag

USA2007 zei

Klinkt als een super gezellig weekend :-)

Wat betreft die bril, voor een reserve kan je naar zennioptical.com. Die hebben complete brillen vanaf $7 plus verzendkosten.

Regina zei

De dierentuin was dus helemaal goed! Fijn dat de kinderen zo genoten hebben. Jammer dat je in Nederland geen ´Red Box´hebt. Als we op vakantie zijn in Amerika, maken we er altijd gebruik van :D

Anja zei

Al is het alweer een maand geleden het was zo te lezen een heerlijk weekend.
Leuke foto’s!!