zondag, december 12, 2010

Kleine jongens worden groot!

Kleine jongens worden groot, dat geldt zeker voor onze kleine mannen! Noah is inmiddels al weer anderhalve maand oud en ons mannetje groeit als kool. Hij groeit zelfs zo hard dat hij al twee luier maten uit is gegroeid. Hij heeft twee heerlijke kinnetjes en lekkere dikke wangen. Zijn buikje is ook aardig rond. Hij is onze kleine Boedha!En dan hebben we natuurlijk Skyler! Als iemand ineens groot lijkt te worden dan is het Skyler wel. Om te beginnen is hij natuurlijk een geweldig grote broer. Als Noah huilt komt hij snel aanlopen en geeft hij hem een aai over zijn bolletje. Of hij zoekt zijn speentje op en propt die snel in zijn mond. Hij helpt me zelfs met het kloppen op Noah zijn rug om hem een boertje te laten doen.

Maar waaruit blijkt dat hij echt groot aan het worden is, is dat hij steeds zelfstandiger wordt. Hij heeft zijn eigen willetje en laat tegenwoordig ook echt zijn eigen mening door schemeren. Als hij het ergens niet mee eens is dan laat hij dat snel weten.

Over zelfstandig gesproken, onze kleine grote man heeft van de week voor het eerst op het potje geplast! Hij had vorige week in bad staan plassen. In de eerste instantie ging dat geheel per ongeluk, maar toen hij door had wat hij aan het doen was, vond hij het heel erg grappig. Zodoende besloten we om een potje voor hem te kopen.

De eerste keer op het potje vond hij 10x niets, hij leek het eng te vinden en begon te huilen. We wilden hem natuurlijk niet bang maken voor het potje en hebben hem er snel weer af gehaald. Later hebben we het nog een paar keer geprobeerd. Hij wilde er wel op gaan zitten, maar vond het niet echt al te boeiend. 's Avonds voor het naar bed gaan heb ik aan hem gevraagd of hij wilde proberen om te plassen en hij rende gelijk naar de badkamer toe. Ik heb snel zijn luier afgedaan en hij ging zitten. Hij zat maar net aan en hij deed zowaar een klein plasje op het potje! Ik heb er een "big deal" van gemaakt en heb heel hard voor hem staan juichen en klappen en hij begon gelijk te stralen! Hij probeerde ook gelijk om nog wat te plassen. Ook kreeg hij een groot applaus van zichzelf.

Nu iedere keer bij het verschonen van zijn luier vragen we aan hem of hij moet plassen en geven hem de keuze of hij op het potje wil. Vaak wil hij wel, soms wil hij niet. Als hij wil dan plast hij ook meestal wel, gevolgd door een groot applaus. Vanmorgen vroeg Dan ook aan hem of hij wilde plassen, maar hij wilde niet. Tijdens het klaarmaken van het bad zat Skyler op de grond en terwijl Dan zih omdraaid zit meneertje op de grond te plassen. Ongelukjes zullen ons genoeg tegemoet komen de aankomende tijd, maar het begin is er. Zoals ik al zei, kleine jongens worden groot!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

ja ongelukje mag toch.
maar het begin is er

Petra zei

Grappig, he, hoe groot ze dan opeens lijken? Leuke foto's.

Anja zei

Twee van zulke schattige mannetjes.......wat een rijkdom! Geniet er maar van want voor je het weet zijn ze "groot".

tamsie zei

Jeetje bec, Noah wat je zeg net een boedha, wat een dikkertje (niet in een kwade zin)! hihi lekekr hoor.