dinsdag, december 29, 2009

Merry Christmas!

Waarschijnlijk is dit een van de laatste jaren dat we uit hebben kunnen slapen met de kerst, aangezien Skyler er nog maar weinig van begreep dit jaar. Dat zal volgend jaar denk ik wel anders zijn en dus hebben we best even genoten van het feit dat we pas rond 10.00 uur wakker werden.

Skyler en ik hebben Dan wakker gemaakt, terwijl mijn vader zoals iedere ochtend koffie aan het zetten was. Eenmaal allemaal binnen in de woonkamer hebben we Skyler even rond laten kruipen, in zijn kerstpyjama die hij de dag ervoor van tante Pam heeft gekregen. Echt veel oog had hij in de eerste instantie niet voor de cadeautjes. Dan is bij Skyler op de grond gaan zitten, zodat hij hem kon helpen om zijn cadeautjes uit te pakken. Zelfs op dat moment leek het Skyler nog niet echt te boeien. Hij was ook erg verkouden en voelde zich niet echt lekker, dat zou ook een rol gespeeld kunnen hebben.

Hij kreeg pas echte intresse toen er een cadeautje open was gemaakt en er iets tevoorschijn kwam dat geluid maakte en er lampjes gingen branden. We kregen dat cadeautje in de eerste instantie ook niet uit zijn handen, zonder hem boos te maken. We hebben het dit jaar niet al te gek gemaakt, omdat hij het toch nog niet echt begrijpt, maar hij is toch goed verwend met wat speelgoed en kleding. Het grootste cadeau dat hij gekregen heeft is een auto, waarvan je de zitting omhoog kunt doen, zodat hij erachter kan lopen en dat is hem heel goed bevallen. Toen hij het de eerste keer probeerde ging hij bijna onderuit, omdat hij de auto te ver voor zich uit duwde, maar daarna had hij al snel door hoe hij het moest doen!
Nadat alle cadeautjes uitgepakt waren zijn we bij Ihop wezen lunchen. Ihop was als enige open met de kerst, dus veel keus hadden we niet, maar het eten is goed bevallen. het viel kwa drukte gelukkig wel mee. Ik was bang dat we heel lang in de rij moesten wachten voor een plaats, maar we mochten zo doorlopen naar een tafel.

Na het lunchen hebben we Skyler thuis op bed gelegd en zijn we ons klaar gaan maken om die middag naar Pam te gaan. De kerst werd altijd bij Dan zijn moeder thuis gevierd en sinds dat zij is overleden gaan we iedere kerst overdag naar Pam toe. Skyler heeft een goed uurtje kunnen slapen en toen heb ik hem wakker gemaakt, zodat ik ook hem aan kon kleden. Hij had van opa een mooi 4 delig kostuumpje gekregen wat hem zo ontzettend leuk stond! Normaal gesproken koopt iedereen voor iedereen cadeautjes, of anders worden er per gezin loodjes getrokken, maar dit jaar was er besloten om alleen loodjes te trekken voor de kinderen en dat is prima bevallen. Skyler had Bradley, een van Freddy zijn zoons, en daar hebben we een bioscoop bon voor gekocht en een spel Yugioh kaarten voor gekocht en daar was hij heel erg blij mee! Skyler kreeg van Nikkie een mooie trui. (Er blijkt ook nog een speeltje bij te hebben gezeten, maar die ligt waarschijnlijk nog bij Freddy thuis) Uiteraard was er weer veel eten zoals ieder jaar, waaronder een ham, maar we hebben niet al te veel gegeten, omdat we een kerstdiner bij Mindy thuis zouden hebben.

Rond 17.30 uur kwamen we weer thuis aan en tot grote schrik bedenk ik me dat we een cadeautje vergeten zijn te kopen voor Brandon. Ook bij Mindy thuis hadden we loodjes getrokken en Skyler had Brandon, maar mama was gewoon vergeten om een cadeautje te kopen. Tja, wat wil je als je je kerstinkopen pas een dag voor de kerst doet. Misschien een goed idee om volgend jaar dus maar wat eerder te beginnen.

Gelukkig had opa een paar mooie auto's voor Skyler mee genomen. Als daar batterijen inzitten dan maken ze allemaal geluid en als ze tegen de muur aan rijden, dan draaien ze automatisch een andere kant op. Ik heb dus maar een van die auto's ingepakt, zodat we Brandon toch iets konden geven. Ik heb het overigens wel eerlijk tegen zijn moeder verteld en beloofd dat hij alsnog een mooi cadeautje krijgt, maar hij was hartstikke blij met zijn auto, dus zijn moeder zei dat we ons geen zorgen moesten maken.

Ook hier was een lekkere ham bereid en we hebben weer heerlijk gegeten! De ham is een van de dingen waar ik echt naar uit kijk rond de kerstdagen.

Na het eten hebben we onze cadeautjes allemaal uitgepakt en ook hier is Skyler weer lekker verwend met mooi speelgoed en een t-shirt waarop staat "I am a handfull". Voor mijn vader heb ik dit jaar een scrapbook gemaakt met foto's van Skyler en Mindy heeft een plakaat gemaakt met gips voetjes van Skyler. Dat bleek nog een hele ramp te zijn, omdat hij natuurlijk niet stil wil zitten. Het is de bedoeling dat ik zo een zelfde plakaat ga krijgen, alleen heeft ze dan wel mijn hulp nodig.

Het was een hele leuke dag en uiteraard best speciaal, omdat het Skyler zijn eerste kerst was. Ook dit is weer zoiets wat gelijk een hele andere betekenis heeft als je kinderen hebt. Maar het is absoluut iets om weer naar uit te kijken volgend jaar.

Nu hebben we alleen nog oud en nieuw en dan zijn we door alle "eerste" ervaringen heen voor Skyler en dan gaan we gewoon al op weg naar zijn eerste verjaardag!!

2 opmerkingen:

Anja zei

Zo te lezen hebben jullie een gezellige kerst gevierd. Wat staat dat kostuumpje Skyler leuk!

Regina zei

Wat ziet Skyler er schattig uit in zijn kostuumpje, zég!
Staat hem echt heel goed. En wat een opeenstapeling van leuke gebeurtenissen. Volgend jaar zal Skyler vast veel beter beseffen wat er allemaal gebeurt tijdens de feestdagen. Maar nu spreken de foto´s ook voor zich.