zaterdag, november 03, 2007

Een nieuw begin

Het basketbal seizoen is weer begonnen. En dat betekende dat de Utah Jazz afgelopen donderdag hun eerste thuiswedstrijd speelde. Dan wilde hier uiteraard heel erg graag bij zijn, dus hebben we woensdag online kaartjes gekocht.

Donderdag ochtend heeft Dan mij naar werk gebracht, zodat hij mij 's middags na werk op zou halen, zodat we gelijk naar de energy solutions arena konden gaan. Zo gezegd zo gedaan, rond 18.15 uur waren wij dan ook op de plaats van bestemming en we hadden nog voldoende tijd om eerst even beneden aan het veld te staan en foto's te maken.
Zo heeft Dan een handtekening gekregen van Ronnie Brewer en is hij op de foto gegaan met een van de televisie omroepers, Craig Bollerjack. Ook heeft hij nog een "interview" gegeven aan een krant. Het was ontzettend leuk om bij hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen te kunnen zijn. Helaas hebben ze deze wedstrijd wel verloren van de Houston Rockets. Maar ach, het was pas de eerste officiele wedstrijd. We hebben nog een heel seizoen te gaan.

Niet alleen de Utah Jazz zijn aan een nieuw begin begonnen, maar ook Dan en ik staan aan een nieuw begin! We hebben namelijk een eigen huisje! We zijn al een geruime tijd bezig voor een eigen plekje en nu is het dan eindelijk gelukt!

We zijn bij onze eigen bank geweest om te kijken of we eventueel al een hypotheek konden krijgen, maar helaas mocht dat nog niet baten. We hebben namelijk wel een credit score, maar deze is nog niet lang genoeg. Onze score is in princiepe wel hoog genoeg, maar we moeten ook een geschiedenis van ongeveer een jaar kunnen aan tonen en dat kunnen wij dus niet.

Zo kwamen we terecht bij een andere hypotheek verstrekker. Zij waren bereidt om informatie in Nederland op te vragen. Na verschillende conference calls, met onder andere onze hypotheek verstrekker in Nederland, bleek dat zij ons wel verder konden helpen. Wij konden dan ook een hypotheek krijgen, maar omdat wij 100% financiering moeten hebben zou ons maandelijkse bedrag zo ontzettend hoog komen te staan, dat wij hier maar vanaf hebben gezien.

We hebben ook nog een tijdje getwijfeld of we dan een appartement zouden gaan huren, maar ook deze zijn vrij prijzig en de ruimte die je hebt in de appartementen is ook niet je van het.

Nu hebben vrienden van ons, Troy en Mindy, een huis laten bouwen naast hun huis en hun oude huis zouden zij gaan verhuren. En het is natuurlijk heel makkelijk om een en een bij elkaar op te tellen en zo kwamen zij bij ons. Wij gaan nu hun oude huis huren met een optie om het met der tijd te kopen als wij een betere hypotheek kunnen krijgen.

Maar voor nu, hebben wij in ieder geval ons eigen plekje! En dat is toch wel heel erg fijn! We zouden dit weekend gaan verhuizen, maar het tapijt kan pas maandag gelegd worden, vandaar dat we volgend weekend gaan verhuizen. En het leuke van alles is dat we straks mijn vader in ons eigen huisje kunnen ontvangen!

8 opmerkingen:

Petra zei

Gefeliciteerd! Heel fijn om je eigen plek te krijgen, ik weet er alles van, we hebben een paar keer bij familie gewoond. Veel succes!

Anoniem zei

he moppie

gefeliciteerd
eindelijk jullie nieuwe woning
ik dacht al jullie zijn verhuizers geworden hahaha

dikke xxx atie

USA2007 zei

Gefeliciteerd met jullie huis. Goed zeg. Succes met de verhuizing volgende week.

Sue uit Orlando dit keer LOL

Anoniem zei

Gefeliciteerd! Wat heerlijk om een eigen plekje te hebben.

Veel plezier met inrichten. Altijd leuk om te doen.

gr petra

Anoniem zei

Héérlijk. Echt fantastisch dat jullie nu een eigen huis hebben. En wat de hypotheek betreft; voordat je het weet werken jullie hier alweer een jaar. Misschien dat jullie dan kunnen kopen. Ik vraag me trouwens wel eens af hoe het je daar bevalt op je werk. Het is natuurlijk heel anders dan je in Nederland gewend bent. Heb je je draai al een beetje gevonden?

Anoniem zei

Gefeliciteerd, wat fijn dat jullie straks een eigen plekje hebben. Veel succes met overhuizen en inrichten.

Anoniem zei

oh wow meis gefeliciteerd met jullie huisje.
Mare over de huize prijzen, als je hier geweest bent weet je pas echt wat over priced is ;-)

SVO zei

Eindelijk je eigen huis! Ik ben blij voor jullie .. Heb je nog steeds geen heimwee naar Nederland Rebecca?