zondag, november 18, 2018

Onverwachte gasten en een kapotte koelkast

In Augustus is Katie geslaagd voor haar makelaars opleiding en mag zij zich nu officieel makelaar noemen. Dat kwam heel mooi uit, want Arnold en Ker hadden besloten dat zij wilden verhuizen naar West Jordan, om dichter bij Keri haar broer en haar werk te kunnen gaan wonen. Haar broer zou dan kunnen helpen met de kinderen, omdat Keri verschillende diensten werkt en Arnold ‘s nachts en daarom overdag slaapt. Ik heb Arnold en Keri verteld dat Katie nu een makelaar was en zij wilden heel graag met haar werken.

Zo stond hun huis halverwege September op de markt. Al binnen een paar dagen hadden zij een bod gekregen op hun huis en waren zij onder contract. Zelf hadden ze ook al een huis gevonden wat zij erg mooi vonden, maar door omstandigheden liep dat in het water. Al snel hadden zij een nieuw huis gevonden en alles verliep redelijk goed, totdat zij te horen kregen dat de kopers van het huis van Arnold en Keri’s huis, van de koop afzagen. Nu moest dat huis weer op de markt en daardoor was er voor iedereen vertraging, want iedereen was afhankelijk van de verkoop van hun eigen huis. In totaal waren er 7 partijen die op elkaar moesten wachten en Arnold en Keri waren de derde in deze rij.

Na ongeveer een week hadden de kopers hun huis weer onder contract en daardoor kon alles nu weer verder. De datum van tekenen was inmiddels al verzet, maargelukkig niet al te ver. Arnold en Keri konden op een zaterdag tekenen (dit was overigens de eerste officiele koop en verkoop voor Katie) en hun kopers zouden die maandag tekenen en de eerste partij zou dinsdag tekenen. Totdat Arnold en Keri weer een telefoontje kregen, de aller eerste partij is twee dagen voor de verkoop van hypotheek verstrekker gewisseld, waardoor er weer een vertraging zou zijn van een week. Omdat Arnold al 2 keer vrij had genomen van zijn werk, kon hij nu niet weer vrij krijgen, dus hebben ze in overleg met de verkoper van hun nieuwe huis, hun spullen een week voor verhuizing al naar het huis kunnen brengen en in een paar verschillende kamers kunnen zetten.

Hierdoor zaten zij nu alleen met het feit dat er totaal geen spullen meer in hun eigen huis zouden staan, dus vroegen ze ons of ze een week bij ons mochten verblijven. Wij hebben regelmatig gasten die bij ons verblijven dus was dat geen probleem. Arnold en Keri konden in de gastenkamer, of zoals de kinderen het noemen, opa’s slaapkamer. En de twee jongens gingen op een lucht matras bij Noah en Ariana ging op een lucht matras bij Khloé.

Het is achteraf gezien allemaal best mee gevallen, maar 10 mensen in een huis is behoorlijk veel. je kon vooral aan de twee kleinste kinderen merken dat het te veel stimulatie was. De derde avond was Khloé helmaal van de kaart en heeft de hele avond verschrikkelijk gehuild. Ze kon al huilen als je haar maar verkeerd aan keek. Het is ook niet makkelijk om ineens  3 andere kinderen in huis te hebben en alles in een te moeten delen. En laten we het dan maar niet eens hebben over film te zien te vinden die alle de kinderen willen kijken.

Zo een twee weken voordat Arnold en Keri tijdelijk bij ons kwamen, pakte ik ‘s avonds iets uit de vriezer toen ik tot mijn verbazing zag dat de bevroren broodjes, die je normaal gesproken de hele dag op kamer temperatuur moet laten rijzen, in de vriezer al gerezen  waren. Ook  de koelkast zelf voelde warm aan. Ik heb die avond gelijk de home warranty gebeld. Toen wij ons huis kochten hebben de verkopers betaald voor een home warranty. Na het eerste jaar hebben wij die zelf verlengd en als dit soort dingen dan gebeuren, dan komen ze of de kapotte dingen maken en anders vervangen.

Ik kan er een heel verhaal over schrijven, maar het was geen geweldige ervaring. Het bedrijf dat langs zou komen om naar de koelkast te kijken, kwam pas na 3 dagen kijken en moest toen een onderdeel bestellen dat pas na ruim een week geleverd zou worden. Toen die man eenmaal terug kwam en de koelkast gemaakt had, deed deze het weer, totdat Arnold en Keri 2 dagen bij ons waren. Opnieuw heb ik de home warranty gebeld en die gaven aan dat dezelde contractor terug zou moeten komen. Toen we hem uiteindelijk te pakken kregen, gaf hij aan dat hij pas over ruim een week een keer zou kunnen komen kijken. Ik heb toen de home warranty opnieuw gebeld en gevraagd om met een supervisor te spreken. Het is sowieso voor een gezin van 5 personen al niet fijn om uit koelers te moeten leven, maar als er 10 personen in een huis zitten, is het helemaal een ramp.

Zij hebben een nieuwe contractor gestuurd en die kwam gelijk de volgende dag al kijken. Opnieuw moest er een onderdeel besteld en vervangen worden. Na 2 dagen was ook dit onderdeel vervangen en deed de koelkast het weer, maar helaas was het nu ook weer tijdelijk. De contractoris nog een keer komen kijken maar gaf aan dat hij aan de home warranty aan zou geven dat de koelkast niet meer gemaakt kon worden.

Na zo een vier weken met problemen kwa koelkast, kregen we van de home warranty te horen dat zij ons een check zullen geven met een mooi bedrag die wij kunnen gebruiken voor een nieuwe koelkast. We kwamen er ook achter dat de koelkast net zo oud is als het huis. We zijn van de week dan ook gelijk gaan kijken voor een nieuwe koelkast. Toen we bij Lowe’s waren, zagen we dat zij de hele maand aan Black Friday doen. Er waren verschillende sets die nu in de aanbieding zijn met ruim 40% korting en verschillende rebates. Dit werd voor ons ook heel erg aantrekkelijk, omdat de andere appliances dan hoogst waarschijnlijk ook net zo oud als het huis zullen zijn. Door de korting, de rebates en het geld dat wij van de verzekering krijgen, hebben we dan ook een geweldige deal kunnen vinden voor een nieuwe koelkast, fornuis met oven, magnetron en vaatwasser en dat zal morgen afgeleverd worden!

Gelukkig hebben we in de tussentijd wel tijdelijk een koelkast in de garage gehad. Arnold en Keri hadden een extra koelkast in hun garage staan die we hierheen hebben gehaald, dus we hebben tijdens hun verblijf niet geheel uit koelers hoeven leven.

Inmiddels zitten zij al weer een week in hun nieuwe huis. Ik denk dat het voor de kinderen goed was dat zij maar een week bij elkaar waren. Het zijn best goede vriendjes allemaal, maar een week op elkaars lip was toch iets teveel van het goede. Op de ochtend van hun vertrek heeft Noah ook zijn kamer grondig opgeruimd en schoon gemaakt. Het is overigens best raar dat zij niet meer een paar huizen verder op wonen en dat we nu in de auto moeten stappen om bij elkaar op visite te gaan. Maar het is maar een kwartiertje hier vandaan, dus het valt eigenlijk wel mee.

2 opmerkingen:

Anja zei

Een hele drukte in huis en dan ook nog een defecte koelkast.
Fijn hoor allemaal nieuwe keukenapparaten!

Anja zei

Hey Rebecca, hoe gaat het met jullie daar in het mooie Utah?