woensdag, juni 15, 2016

Een paar dagen weg

Net zoals de voorgaande jaren, zijn we ook dit jaar weer naar Moon Lake geweest met Dan zijn familie. Freddy en zijn gezin waren een week eerder al aangekomen en zijn een aantal dagen bij ons thuis geweest, voordat zij op donderdag naar Moon Lake vertrokken. Ook Chantal en haar gezin en Dan zijn vader en zusje zijn met hen mee gegaan op donderdag. Wij zelf konden pas op zaterdag vertrekken vanwege werk.

Vrijdag avond had ik alles voor onze kampeer trip al klaar gezet, terwijl Dan het raam van de van probeerde te maken. Een paar dagen eerder ging het raam plotseling vanzelf open en kreeg ik hem niet meer dicht. Het mechanism van het raam bleek kapot te zijn. Helaas is het Dan tot op heden toe ook nog niet gelukt om het te maken, dus het raam zit op het moment dicht geplakt met tape.

Zaterdag ochtend hebben we alles, iets later dan verwacht, ingeladen en uiteindelijk zijn we rond 12.30 uur vertrokken richting Moon Lake. We moesten onderweg maar 1 keer stoppen dus rond 15.30 uur kwamen we aan. Snel hebben wij de tent opgezet en de spullen uitgeladen, zodat ik aan het eten kon beginnen. We koken altijd 1 of 2 avonden voor de hele groep en zo ook dit jaar. Ik had vrijdag avond een beef stew klaar gemaakt zodat we die alleen maar op hoefden te warmen, maar helaas bleek deze bij aankomst te schuimen en te bubbelen, dus de stew was zuur. Waardoor dat  nu precies is gebeurd, weten we niet, misschien dat het hoogte verschil hier iets mee te maken zou kunnen hebben. Ik weet wel dat ik hier goed van baalde. Gelukkig hadden we ook een aantal French breads bij ons en hebben we ontbijt voor het avond eten gemaakt met French toast en worstjes en bacon en heeft iederen gelukkig wel goed gegeten.

Zoals gewoonlijk hebben we een fijne tijd gehad bij Moon Lake. Het was erg leuk om daar weer met zijn allen te zijn. We hebben veel gevist, gewandeld en de kinderen hebben veel gefietst. Skyler en Noah hebben beide 2 vissen gevangen, alleen wisten Skyler zijn vissen van de haak af te komen vlak voordat hij de vissen de boot in wist te krijgen. ‘s Avonds werden er veel marshmallows geroosterd en kaart spelletjes gespeeld. De temperaturen overdag waren heerlijk, alleen de laatste dag hebben we een goede regenbui gehad. ‘s Avonds was het wel behoorlijk koud, maar met wat extra kleding hebben de kinderen in ieder geval goed geslapen.

Chantal en Justin zijn op maandag richting huis vertokken met Dan zijn vader en zusje, omdat zij 2 dagen naar Las Vegas zouden gaan. Wij zijn op woensdag pas vertrokken, dus wij hadden nog 2 dagen met Freddy en zijn gezin. Na alle drukte van de hele familie, was het ook wel fijn om 2 rusigere dagen te hebben.


Op de terug weg hebben we getankt en 2 minuten na het benzine station, hadden we een heetloper met de van. Erg raar, omdat we net een tijdje stil hadden gestaan. We zijn terug gereden naar het benzine station, waar de de antifreeze heeft nagekeken en die bleek helemaal leeg te zijn. Beide vonden we dit raar, zeker omdat we de van voor vertrek nog hebben laten services, maar zoiets kan natuurlijk gebeuren. Nadat de antifreeze hadden gevuld, zijn we weer op weg gegaan. Na iets meer dan 2 uur moest Noah plassen, dus zijn we gestopt. Tijdens de stop heeft Dan de antifreeze weer na gekeken en gelukkig maar, want ook nu was de antifreeze weer helemaal leeg. We zijn gelukkig veilig thuis gekomen, waar ik de kinderen snel in bad heb gedaan en onder de douche heb gezet terwijl Dan de spullen uit ging laden. Gelukkig ging dit allemaal redelijk snel en hebben we even een paar uur kunnen relaxen voordat we de volgende dag weer aan het werk moesten.

De volgende dag heb ik, op aanraden van mijn vader, een druk test laten uitvoeren op de radiator en wat bleek, we hadden een lek. We hebben echt geluk gehad, want als we door hadden blijven rijden, hadden we schade aan kunnen richten van duizenden dollars.

In de eerste instantie wilde de zaak waar we de van lieten testen de radiator maken voor ongeveer $500. Maar gelukkig is Dan behoorlijk handig wat auto’s betreft en heeft hij de dag daarna een nieuwe radiator kunnen installeren met wat hulp van Arnold. En zo hebben we gelukkig nog even $350 bespaard.


Ondanks het gedoe met de van hebben we een paar fijne dagen gehad en hebben de kinderen genoten. En dat zijn uiteindelijk de dingen waar we het voor doen.

Geen opmerkingen: