maandag, mei 09, 2016

Life lately

Nog 3 weken en dan zit het school jaar er weer op. De jongens kijken er ontzettend naar uit. Niet alleen omdat ze dan vakantie hebben en daardoor lekker kunnen uit slapen, maar ook omdat ze volgend school jaar beide naar dezelfde school zullen gaan. Het wordt voor beide ook een hele nieuwe school. Omdat we verhuisd zijn, vallen we niet meer binnen de grenzen voor Skyler zijn huidige school. Nu kunnen we eventueel een aanvraag indienen om de kinderen toch nog naar die school te laten gaan, maar de nieuwe school zit nog geen 2 minuten bij ons vandaan. Skyler vind het jammer om sommige vriendjes te zullen moeten missen, maar zijn beste vriendje heeft ons telefoon nummer en wij dat van hem, dus we gaan gewoon voor play dates zorgen.

Een ander iets waar de kinderen naar uit kijken deze zomer vakantie is het spelen in onze tuin. We zijn hard aan het werk in de tuin, wanneer het weer het toe laat. Zo lopen we in een korte broek en zo zitten we dagen binnen vanwege de regen. We hadden de tuin natuurlijk wel gezien toen we het huis kochten, alleen lag er een hele lag sneeuw, dus we hadden nooit een heel goed overzicht van de tuin gekregen.

Toen de sneeuw eenmaal gesmolten was, bleek het gras zo goed als dood te zijn. De vorige bewoners hadden een grote hond die al zijn behoeftes in de tuin deed en het leek erop dat de eigenaren nooit de moeite hebben genomen om achter hem op te ruimen. Ook stonden er een aantal bosjes in de tuin die er heel slecht uit zagen en in de hoek van de tuin lag een vijvertje dat verschrikkelijk stonk.

De vijver is inmiddels verwijderd en ook de bosjes zijn eruit gehaald. Tevens hadden we 2 zo goed als dode boompjes staan, die we ook verwijderd hebben. Vervolgens hebben we van Mel een machine geleend waarmee je het gras heel makkelijk kunt verwijderen. Het was een heel project, maar al het gras is inmiddels verwijderd en naar de stort gebracht. Inmiddels zijn we begonnen met het verleggen van de sprinklers, want deze zaten op hele raren plekken, waaronder in het midden van de tuin. Dat is natuurlijk niet ideal wanneer je het gras aan het maaien bent. Zodra de sprinklers liggen, hopen we nieuw gras te kunnen leggen, waarna we langzaam maar zeker de tuin verder kunnen ‘aankleden’.

Sinds de laatste blog ben ik inmiddels ook weer een jaartje ouder. Ik had de dag van mijn verjaardag vrij genomen en Dan hoefde die avond ook niet te werken. We zouden wat werk in de tuin verrichten, omdat het die dag erg mooi weer was. Helaas is er van tuin werk niet al te veel terecht gekomen, maar het was een fijne dag. Het was erg fijn om thuis te zijn met mijn gezin. Ze hebben mij verwend met een mooie nieuwe Pandora bedel en ‘s avonds zijn we met zijn vijven lekker uit eten geweest bij Chili’s.

Gisteren ben ik ook verwend door de kinderen, omdat het natuurlijk moederdag was. Het begon met een lekker ontbijtje die de kinderen zelf (uiteraard met de hulp van Dan) klaar gemaatk hadden. Vervolgens werd ik verwend met twee bosjes rozen en een kettingkje met bijpassende oorbellen. Ook hadden de jongen op school wat leuke dingen gemaakt. Ze waren zo ontzettend trots op hun zelf gemaakte spulletjes! En eerlijk is eerlijk, ze waren erg leuk en hebben beide heel goed hun best gedaan.


En zo zijn we weer aan het aftellen naar bezoek voor deze zomer. Dan zijn broer komt einde van de maand uit Tennessee en Dan zijn vader en zusje komen vanuit Nederland. Vervolgens komt mijn vader en dan is het ook de bedoeling dat mijn broer weer komt en misschien zelfs mijn kleine broertje. Zo gaan we nog een drukke tijd tegemoet.

3 opmerkingen:

Anja zei

Leuke verjaardag en moederdag heb je gehad. Succes met tuinieren!

Erwin zei

Prima blog, jij houdt het al best lang vol. Veel bloggers haken na verloop van tijd af. Valt ook niet mee om origineel te blijven zonder te veel in herhaling te vervallen. Complimenten!

Becs zei

Anja ~ Tuinieren zijn we nog altijd mee bezig. Dat zal nog wel een tijdje zo zijn.

Erwin ~ Dank je wel. Ik blog geloof ik al weer zo een 10 jaar.