maandag, januari 03, 2011

Happy New Year!

Afgelopen zaterdag hebben we 2010 afgesloten. 2010 was voor ons een heel erg goed jaar met leuk bezoek van mijn vader en natuurlijk de geboorte van ons kleine mannetje Noah! Helaas hebben we in 2010 ook afscheid moeten nemen van mijn schoonzusje Angela, die bij een ernstig auto ongeval om het leven is gekomen. Ondanks dit grote verdriet is het voor ons toch een mooi jaar geweest!

Een week voordat we het jaar afsloten hebben we natuurlijk eerst Kerst gevierd! Ik vind de kerst de leukste feestdag van het jaar. Ik vind het altijd heel erg gezellig. De huizen zijn leuk versierd, zowel binnen als buiten en overal staan de lampjes aan. Heeft geeft een heerlijk warme sfeer aan de meestal zeer gure dagen.

Wij waren vooral benieuwd naar Skyler zijn reactie dit jaar. Vorig jaar hebben we natuurlijk onze eerste kerst met hem gevierd, maar toen had hij het hele concept cadeautjes nog niet helemaal door. Dit jaar wel! Volgend jaar snapt hij waarschijnlijk ook wat meer van de kerstman en dan zal het natuurlijk helemaal een leuke kerst worden.Deze kerst was overigens ook zeer geslaagd! De kerstman heeft Skyler en Noah goed verwend en het bekkie van Skyler begon dan ook heerlijk te stralen toen hij op kerst ochtend de woonkamer in liep en alle cadeautjes onder de boom zag liggen! Hij was wel wat terug houdend in de eerste instantie, omdat hij niet aan de kerstboom mocht zitten. Dit heeft hem ook veel moeite gekost en af en toe was hij toch lekker ondeugend en gooide hij een bal van de boom, maar over het algemeen heeft hij het heel goed gedaan voor een nog geen twee jarig jongetje. Toen hij eenmaal door had dat er cadeautjes voor hem bij waren en wij hem vertelde dat hij ze open mocht maken, was hij al snel niet meer te stoppen.

Skyler heeft voornamelijk auto's gekregen en een mooie "cars" stoel en kleding. Ook heeft hij kleurboeken, krijtjes, boekjes en dvd's gekregen van Sesamstraat. Het in zijn ogen mooiste cadeau was zijn transformer Bumblebee. Hij is er zo blij mee dat deze zelfs mee naar bed moet!Met behulp van zijn grote broer, heeft Noah een mooie spaarpot uit mogen pakken, veel baby speeltjes en ook aardig wat kleding. Onze jongens zijn ontzettend verwend en als je dan de hele dag zo een heerlijk stralend bekkie mag zien, dan kan je dag natuurlijk niet meer stuk!
Oudejaars avond zouden we in de eerste instantie door brengen bij Freddy thuis. De laatste jaren waren we ook bij hem thuis en het leek hem fijn om dit toch voort te zetten. Helaas kregen we een paar dagen van te voren een afmelding van hem. Hij zag het bij nader inzien toch niet zitten nu Angela er niet meer is. Hij heeft het er heel erg moeilijk mee dat de hele wereld verder gaat. Hij is ook bang dat iedereen Angela aan het vergeten is. Een vrouw als Angela zal nieman vergeten, maar ik kan me voorstellen dat het voor Freddy heel erg moeilijk moet zijn. Hij verloor zijn vrouw en nog geen 2 maanden later zette ik zijn neefje op de wereld. Dan wordt het inderdaad wel heel erg ingewreven dat de wereld verder draait. We zouden heel graag meer voor Freddy willen doen, maar zijn verdriet weg nemen is iets wat we niet kunnen, ondanks dat we dat wel heel graag zouden willen.

Vandaar dat we oudejaars avond bij Troy en Mindy door hebben gebracht. Zij wisten dat we naar Freddy toe zouden gaan, maar toen ze hoorden van de afmelding vroegen ze of we zin hadden om daarheen te komen. We hebben die avond heerlijk gegeten van allerlei snacks en hebben de hele avond spelletjes gespeeld. Skyler is rond 21.00 uur naar bed gegaan en die hebben we even voor 00.00 uur weer wakker gemaakt. Er wordt hier dan wel geen vuurwerk afgeschoten, maar een nieuwjaar inluiden wilden we natuulijk wel met ons hele gezinnetje doen!

En zo zitten we dan al weer in 2011. We hopen dat 2011 een heel mooi jaar mag worden, maar dat gaat wel lukken. Skyler wordt in februari al weer 2, dan komt mijn vader in april weer op bezoek, Noah zijn eerste verjaardag zullen we op 1 november vieren en voor de kerst wil opa opnieuw op bezoek komen. Ook willen mijn beide broers op bezoek komen dit jaar, dus we hebben veel mooie dingen om naar uit te kijken.

Wij wensen alle lezers van onze blog, zowel de trouwe bekende lezers als de stille meelezers een heel gelukkig nieuwjaar en hopen dat dit jaar veel geluk, gezondheid en liefde zal brengen!!

Veel liefs,
Danny, Rebecca, Skyler en Noah

5 opmerkingen:

Regina zei

Inderdaad een jaar met hoogtepunten en dieptepunten voor jullie. Een prachtige zoon erbij maar ook een verlies van een familielid. Natuurlijk zullen jullie Angela niet vergeten. Wat een verdriet zeg! Het is te hopen dat de tijd de pijn wat minder zal maken.
Ik wens jou en je familie een geweldig 2011 toe.

Petra zei

Wat een leuke gezinsfoto! Heel wat verdriet, maar ook vreugde in jullie jaar. Ik wens voor jullie dit jaar alleen het laatste.

Anoniem zei

Heej gezinnetje.

Inderdaad was het een jaar met verdriet. Helaas ook voor ons. Maar we slaan ons er wel doorheen he!

Ik wens jullie natuurlijk nog vele jaren in goede gezondheid en geniet van elkaar!

Groetjes
Sylvia Goedhart

Anja zei

OOk voor jullie alle goeds voor 2011. Leuke foto onder de boom!

www.vandijkjes.punt.nl zei

Ik kan mij die gevoels van freddy heel erg goed voor stellen. Het feit dat het leven door gaat na zo;n groot verlies is moeilijk te verkroppen. In het begin heb je vele steun aan mensen maar gaande weg wordt dat minder.Iedereen is druk met zijn/haar eigen leven en de persoon lijkt vergeten. En is dat ook vaak zeker na een aantal jaren. Er zijn maar weinig mensen die zich nog herinneren wanneer mijn zoontje overleden is. Zelfs naaste familie hoor je vaak niks meer van. Er zijn echter mensen (ze zijn zeldzaam) die altijd even bellen op de sterf dag en dat doet mij zo goed, te weten dat er nog steeds mensen zijn die er aan denken.

Je kan inderdaad zijn verdriet niet weg nemen. Maar Hem wel laten weten dat je haar niet vergeet. Zeker op een verjaardag of sterf dag. Je hebt geen idee hoe goed dat ioemand kan doen. Zelfs na 16 jaar..

gr petra