maandag, mei 31, 2010

Memorial Day weekend

Memorial weekend betekend voor veel mensen een lang weekend. Veel mensen gaan dit weekend kamperen, anderen blijven lekker thuis en gaan er dagjes op uit. Wij zijn thuis gebeleven maar hebben ons wel prima vermaakt.

Wat kan een mens uitkijken naar een lekker lang weekend. Het enige nadeel is dat je er zo lang naar toeleeft, maar dat het ook zo weer voorbij is als je je goed vermaakt. Ondanks dat kijken we terug op een gezellig weekend.

Vrijdag avond kwam Dan zijn zusje Chantal bij ons eten met haar drie kinderen, KaeLa, Hayden en Jameson. We spreken elkaar regelmatig aan de telefoon, maar het was al een tijdje geleden dat we elkaar voor het laatst gezien hadden, dus leek het ons erg gezellig. Bovendien kon ik haar op deze manier helpen om foto's op Facebook te zetten van hun vakantie aan Lake Powell. Terwijl wij in de keuken aan de tafel aan de computer zaten, waren de kinderen zich in de huiskamer aan het vermaken met de televisie en Skyler zijn speelgoed. Omdat Skyler zijn neefjes en nichtje ook al een tijdje niet gezien had, mocht hij een uurtje langer opblijven en hij heeft zich dan ook prima vermaakt.
Zaterdag overdag hebben we niet zo heel veel gedaan. Dan moest helaas wel gewoon werken dit weekend. Een van zijn collega's is al 3 dagen niet op komen dagen en dus moest haar shift overgenomen worden. Aangezien Dan lekker dichtbij woont wordt hij dan ook vaak gevraagd voor zoiets en zolang wij zelf geen plannen hebben, vind hij het niet erg.

's Avonds hebben we hobo dinners gemaakt op de barbeque in de achtertuin. Hobo dinners zijn hele simpele maaltijden, maar ze zijn super lekker. Je gooit gewoon wat gehakt, aardappelen, uien, worteltjes en selderij bij elkaar in een stuk alluminum folie en legt het lekker boven het vuur.

Mindy had hun tent opgezet en zij hebben vrijdag nacht dan ook lekker buiten geslapen. Zij zouden eigenlijk dit weekend naar Yellowstone gaan, maar wegens omstandigheden ging dit niet door. Om de kinderen toch een idee van kamperen te geven werd het een camp out in de achtertuin. Ondanks dat je met twee stappen een toilet en douche binnen bereik hebt was het toch net echt. Het mooie van kamperen in de achtertuin is dat we Skyler lekker binnen op bed hebben gelegd en wij lekker tot laat aan het kampvuur hebben gezeten met marshmellows en smores.

Dan en ik hebben overigens niet buiten geslapen. Allereerst hadden we niet echt het idee dat het geslaagd zou zijn voor Skyler en daarbuiten moet ik 's nachts wel 5 keer mijn bed uit en doet mijn rug al genoeg zeer. Ook dan is het "kamperen" in de achtertuin wel heel handig.

Zondag zouden we naar de dierentuin gaan, maar opnieuw kwam Dan zijn collega niet opdagen en dus heeft hij haar opnieuw vervangen. Ergens was het ook wel fijn om lekker thuis te zijn, want Skyler heeft even een middag slaapje gedaan en mama is toen ook maar even op bed gaan liggen. Dan zijn collega is inmiddels overigens ontslagen. En eerlijk gezegd ben ik blij toe, nu weet iedereen waar ze aan toe zijn. Na Skyler zijn middag slaapje zijn we even naar het park geweest om een balletje te slaan. Kylee zit tegenwoordig op softball en wil dus graag oefenen. Skyler find het ook maar wat leuk om achter de bal aan te gaan.

's Avonds hebben we lekker bij Mindy thuis gegeten. Anna had boneless barbeque ribbs en kip gemaakt en dat heeft heerlijk gesmaakt. Anna kan heerlijk koken en dus laten we zo een maaltijd niet aan onze neus voorbij gaan. De rest van de avond hebben we ook weer rond het kampvuur doorgebracht en dus was ook dit weer een geslaagde dag van ons lange weekend.

Vandaag zijn we met Skyler wezen zwemmen. Dit was zijn allereerste ervaring in een zwembad. Hij vind het heerlijk om te douchen en een bad nemen vind hij nog veel lekkerder. We hadden dan ook al een vermoeden dat we een klein waterratje hebben en vandaag bleek dat we gelijk hadden. Hij vond het heerlijk om in het water te zijn. We hadden een zwemband gekocht waar hij in kan zitten en hij vermaakte zich prima. We maakten alleen eenmaal de fout om hem eruit te halen en toen wilde hij er niet meer in terug. Hij vond het veel lekkerder om "los" te zwemmen.
Vanavond hebben we opnieuw rondom het kampvuur gegeten. Ditmaal hotdogs en braadworst. Opnieuw simpel, maar wel lekker. Helaas komen er aan alle leuke dingen een eind en zijn we redelijk vroeg naar binnen gegaan. Morgen moet ik helaas weer werken. Ach dankzij het lange weekend is het in ieder geval een kortere week.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

ja een waterrat leuk he ik heb de fotos gezien

Petra zei

Klinkt als een heerlijk weekend! De zomer is (onofficieel) begonnen!

Anja zei

Leuke zwembadfoto's.
Heerlijk dat Skyler er zo van geniet!

Regina zei

Genoeg activiteiten dus! Wat een leuek foto´s van Skyler ook. Je kunt zien dat hij lekker in zijn vel zit!