donderdag, maart 05, 2015

6 jaar en operatie

Sinds de laatste blog zijn we best druk geweest in huize Bouwman. We zijn regelmatig bij de dokter geweest met Khloé, druk op werk en Skyler is ondertussen ook weer een jaartje ouder.

Het is inmiddels al weer 6 jaar geleden dat wij ouders werden van een prachtig mannetje van 7.2 lbs en 19.5 inches lang, maar het voelt nog altijd als de dag van gisteren. Ik kan gewoon bijna niet geloven dat dit lieve kleine mannetje inmiddels al weer 6 jaar oud is.

Skyler was al een paar weken zenuwachtig aan het aftellen naar zijn verjaardag en eindelijk was het dan zo ver. Zijn verjaardag viel dit jaar op een zaterdag, dus we konden gezellig met zijn allen van zijn dag genieten. Vrijdag avond hadden wij de woonkamer versierd met slingers en ballonnen dus bij het opstaan op zaterdag ochtend kwam er gelijk een grote lach op Skyler zijn gezicht.

Wij besloten om zijn verjaardag dit jaar bij Jungle Jims te vieren. Dit is vergelijkbaar met Chuck E Cheese, alleen kunnen de kinderen hier ook in verschillende attracties. Skyler wist zelf nog helemaal van niets, hij dacht namelijk dat iedereen naar ons huis toe zou komen. Toen we ‘s middags dan ook in de auto stapten begon hij zich zorgen te maken dat we niet op tijd thuis zouden zijn, als de visite langs zou komen. Eenmaal bij Jungle Jims aangekomen, begon hij wat door te krijgen en werd hij raze enthousiast. We hadden zijn neefjes uit genodigd, onze buurkindjes en nog een paar vriendjes en vriendinnetjes. En ze hebben zich allemaal prima vermaakt. Sky is ook erg verwend met leuke cadeautjes en aan het einde van de avond zei hij dat hij een geweldige verjaardag had gehad. Dat was te merken ook, want nadat we de kinderen op bed hadden gelegd, sliepen ze alle drie binnen 5 minuten.

20150214_164505

Dan de dokters bezoeken. Khloé is zo goed als de hele winter al ziek, terwijl het nog niet eens een hele strenge winter is geweest. We hebben maar 2 of 3 keer sneeuw gehad, waarvan de ergste sneeuwval deze week was. De hele winter heeft mevrouw met een verstopte neus rond gelopen, of dan weer een loop neus. Ook had ze veel last van haar oren. Het leek erop alsof ze een holte ontsteking had.

We waren dan ook om de 2 weken bij de dokter, waar ze antibiotica werd voor geschreven. Even leek dat voor een paar dagen te helpen, maar tegen het einde van de kuur, waren we weer bij voor af aan. Bovendien is Khloé allergisch voor de antibiotica die normaal gesproken wordt voor geschreven en dus kreeg ze een sterkere kuur. Door de sterkte, kreeg ze ook regelmatig een luieruitslag. En dat hebben we een paar weken gedaan. Uiteindelijk heb ik de verzekering opgebeld en gevraagd of wij een door verwijzing nodig hadden naar een KNO arts, maar daar konden we zonder door verwijzing terecht.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik had op dinsdag gebeld en woensdag konden we al terecht. Het bezoek zelf was korct maar krachtig. De arts had maar 5 minuten nodig om Khloé te observeren en van daaruit noemde hij allerlei dingen op waar Khloé last van zou hebben en het klopte helemaal. Na 15 minuten binnen te zijn geweest, stonden we buiten met een afspraak voor een operatie op de volgende dinsdag om haar neus amandelen te laten verwijderen.IMG_20150224_131429 Dat heeft vorige week dinsdag plaats gevonden. Wij moesten ons om 06.30 uur melden in het ziekenhuis en om 10.00 uur waren we al weer thuis. Khloé heeft de operatie goed ondergaan en wilde al gelijk wat eten en drinken bij het wakker worden. De arts kwam na de operatie vertellen dan we een goede beslissing hadden gemaakt om hem te komen zien, want Khloé haar neus bleek voor 80% geblokkeerd te zijn door haar amandelen. Dezelfde avond nog liep ze al weer vrolijk rond alsof er helemaal niets gebeurd was.

Op het moment zijn we allemaal niet echt lekker, maar hopelijk gaan we van nu af aan weer een beetje de goede kant op. Khloé zou in ieder geval minder ziek moeten zijn en minder moeten snurken. We zijn allemaal ook wel klaar voor de lente nu. We willen lekker naar buiten en van het mooie weer gaan genieten. Maar over het algemeen mogen we niet klagen over deze winter.IMG_20150302_192634

3 opmerkingen:

Anja zei

Skyler alweer 6 jaar....waar blijft de tijd.
Fijn dat Khloé de operatie goed heeft ondergaan.
Wat een leuke foto van die 3 samen!

Becs zei

Anja ~ inderdaad! Weet je nog hoe klein hij was toen we bij jou op visite kwamen?

Regina zei

Nog gefeliciteerd met Skyler. En wat fijn dat de operatie van Khloé goed is gegaan. Dat gekwakkel met z'n allen is wat minder. Op naar de lente. Hier zijn we het grauwe, kille weer ook meer dan zat!