vrijdag, april 27, 2018

Druk, druk, druk

De laatste tijd worden er weinig dingen geplanned bij ons thuis. Sometimes you have to go with the flow. En dat geldt vooral nu. Nu dat de kinderen alle drie wat ouder zijn, beginnen we het druk te krijgen met sport, vooral als er wedstrijden bij komen kijken.

Wij hebben altijd gezegd dat de kinderen zelf mogen kiezen op welke sport ze willen, zolang het geen 5 verschillende sporten tegelijk zijn. Ook hebben we gezegd dat zodra zij voor een sport kiezen, dat ze dan op zijn minst een seizoen vol moeten maken en niet na een week kunnen stoppen omdat ze het misschien niet zo leuk vinden. Ten eerste kun je naar mijn inziens na een week niet zeggen dat je het niet leuk vind, je moet het ten slotte wel een kans geven. En ten tweede komen er overal kosten bij kijken, dus ook daar moet je rekening mee houden.

In een eerdere blog had ik al eens geschreven dat de kinderen aan zwemles waren begonnen. Voordat de kinderen zo ver waren om zelf een sport te kiezen hebben Dan en ik het over zwemmen gehad. Het was iets dat wij beide best belangrijk vonden, vooral met alle lakes en rivieren hier. Dit is dan ook de enige sport die de kinderen van ons moesten doen.

De zwemlessen die werden aangeboden via het fitness centrum waren niet echt geweldig, het was meer spelen dan leren. Toen ik een keer een berichtje voorbij zag komen op facebook over een zwemvereniging bij ons in de buurt, ben ik gaan informeren en binnen de kortste keren zaten de jongens op zwemles. Deze vereniging bied 5 levels ‘learn to swim’ aan, waarna de kinderen doorstromen naar competitie zwemmen. We hebben toen met de kinderen afgesproken dat we willen dat zij tot en met level 5 zouden zwemmen en vervolgens konden kiezen om door te zwemmen of te stoppen.

Aan het begin van het jaar werden de kinderen weer getest en op dat moment zat Skyler in level 5, Noah in level 4 en Khloé in level 2. Noah en Khloé blijven nog een keer in die levels zitten, maar Skyler kreeg te horen dat hij geslaagd was en eventueel verder mocht voor competitie zwemmen. Hij gaf direct aan er mee te willen stoppen en op baseball te willen. Baseball wilde hij al een tijdje, maar omdat hij al op zwemmen zat, was dat nog geen optie.

Op mijn werk is er iemand wiens zoon al jaren op baseball zit en ik heb wat informatie ingewonnen, waarna ik Skyler op heb kunnen geven, vlak voordat de inschrijvingen gesloten werden. En zo hebben we er al bijna 2 maanden baseball op zitten.


Skyler zit in een groep met allemaal jongens van zijn eigen leeftijd. Sommige hebben al eerder gespeeld, dus dat maakte hem een beetje nerveus, maar het zijn allemaal hele leuke en sportieve kinderen die elkaar goed aanmoedigen. Baseball is een behoorlijk concurerende sport en het gaat er af en toe hard aan toe, maar Skyler vind het allemaal prachtig. En daar gaat het uiteindelijk ook allemaal om.

En hierdoor zijn we zo goed als iedere avond van huis. Zo hebben we op Maandag en Woensdag zwemles, maar ook baseball. Op Dinsdag en Donderdag hebben we baseball wedstrijden en op vrijdag hebben we baseball training of wedstrijden, afhankelijk   van het schema. En op zaterdag ochtend mag Khloé altijd een uurtje dansen, iets dat ze via ons fitness centrum doet. We hebben het er maar druk mee, maar doordat de kinderen het naar hun zin hebben, is het het ook zeker wel waard!

4 opmerkingen:

Erwin zei

Dat plannen en altijd van huis zijn klinkt mij bekend in de oren. Onze jongste speelt voetbal (soccer) op een behoorlijk niveau en zijn training is al 40 minuten rijden van hier dan nog anderhalf uur trainen en voor je weer thuis bent is het bijna half elf. Belangrijkste is natuurlijk dat ze er zelf plezier aan beleven.

Aïda zei

Een leuke blog weer! Mag wel wat vaker ;) Begrijp natuurlijk ook wel als je elke avond weg bent dat dit niet gaat lukken :)

Becs zei

Erwin ~ Dat is nogal wat. Gelukkig vinden de activiteiten voor mijn kinderen wel redelijk dicht bij huis plaats.

Aïda ~ I know, mijn vader zegt het ook regelmatig :)

Anja zei

Leuke blog weer Rebecca! Heel verstandig om de kinderen op zwemles te doen.