woensdag, januari 02, 2013

Ziek naar 2013

Hoe zou het toch zijn om een keer een maand over te slaan kwa ziektes? Het zou heel erg fijn zijn om dat een keer mee te mogen maken. Zeker nu met een baby in huis. Uiteraard is het te verwachten dat er hier of daar een griep het huis binnen sluipt met 3 kleine kinderen, waarvan er een naar pre school gaat. Maar een keer een maandje overslaan zou niet gek zijn. Dat is ook een reden waarvoor zowel ikzelf als de jongens een griep prik hebben gekregen. De jongens een paar weken voor de geboorte van Khloé en ik in het ziekenhuis, na de geboorte. Helaas lijkt het tot nu toe nog niet te helpen, want we zijn 2013 al weer goed begonnen.

Bijna iedereen is ziek in huis. Mijn vader voelt zich beroerd, hij heeft last van koude rillingen, ontzettende hoofdpijn en zit verstopt en heeft pijn in zijn keel. Dan heeft last van een verstopte neus en gaf van de week al aan pijn in zijn keel te hebben. Noah hoest zijn longen uit zijn lijfje vandaan en heeft goede koorts en helaas is ook Khloé de dans niet ontsprongen. Tot nu toe lijken Skyler en ikzelf gespaard te blijven, maar ik ga nu eerst even afkloppen op hout.

Voornamelijk Khloé en Noah maken we ons druk om. Noah vanwege zijn ziekenhuis opname kort na zijn geboorte met onder andere RSV en de nasleep die dat gehad heeft. En Khloé omdat zij pas 5 weekjes oud is. Noah hebben we bij voorbaat al weer aan de albuterol inhaleringen gezet (op eerder aanraden van de arts wel te verstaan) en zijn koorts is redelijk onder controle. Khloé daarentegen mag niets hebben, omdat ze nog zo klein is.

Dinsdag avond ben ik met haar bij de urgent care geweest, vanwege koorts en een hele nare hoest. Zij heeft daar een albuterol behandeling gekregen omdat er een ruis in haar longen zat. De dienst doende arts hoopte haar hiermee wat makkelijker adem te laten halen. Haar zuurstof gehalte in het bloed was gelukkig wel goed. Verder werden we naar huis gestuurd met het advies haar goed in de gaten te houden en het op zijn beloop te laten. We mochten thuis ook albuterol toedienen als we dat nodig vonden. Vandaag moest zij terug komen bij ons eigen dokters kantoor om haar opnieuw na te laten kijken. Hier werd helaas toch bronchiolitis geconstateerd, maar ook nu heeft ze verder geen medicijnen gekregen. Ook nu moeten we haar heel goed in de gaten houden, zodat het niet verder uit zal breiden naar RSV. We weten, mede door de gebeurtenis met Noah, waarop we moeten letten. Wel hebben we een recept mee gekregen om een diepe uitzuiging te laten doen als we dat nodig vinden. We hopen nu dus heel hard dat we RSV kunnen voorkomen met veel rust en haar goed in de gaten te houden.

En zo zijn we het nieuwr jaar dus al weer 'goed' begonnen. We hebben overigens wel een fijne oudejaars avond gehad. We zijn zoals ieder jaar bij Mindy thuis geweest, waar we hebben genoten van finger foods en de hele avond spelletjes hebben gespeeld. Dan moest helaas werken, maar was om 23.00 uur klaar, dus we hebben wel samen het nieuwe jaar in kunnen luiden.

2013! We zijn benieuwd wat dit jaar ons gaat brengen. Het hoogtepunt van 2012 was voor ons de geboorte van Khloé.  Ons dochtertje, waarvan we zo lang droomdn en niet wisten of we uberhaupt wel een dochtertje zouden kunnen krijgen (vanwege de statistieken in Dan zijn familie). We hopen dat 2013 een heel mooi jaar zal worden, waarin we veel nieuwe, mooie herinneringen zullen maken en natuurlijk volop zullen genieten van onze kinderen en de dingen die zij iedere dag opnieuw leren en ontdekken.

Wij wensen al onze familie, vrienden en natuurlijk de lezers van onze blog een geweldig goed nieuw jaar, met veel liefde, geluk en gezondheid toe en dat alle dromen uit mogen komen. En dat alle nieuwjaars resoluties volgehouden gaan worden.

3 opmerkingen:

Aïda zei

Gelukkig 2013! Ik hoop op een betere gezondheid voor het hele gezin!

Regina zei

O, bah, vervelend al die rondwarende virusjes! Hopelijk gaat het snel beter. In ieder geval wens ik jullie een heerlijk en vooral gezond 2013 toe!

Anja zei

De beste wensen voor jullie allemaal en alle goeds wat maar mogelijk is.
Beterschap voor de zieken!!