donderdag, juli 05, 2007

4th of July - Independence day


Gisteren waren wij lekker een dagje vrij. Heerlijk zo een dagje tussendoor dat de week breekt. Wij waren vrij, omdat hier in de VS independence day werd gevierd.

Deze nationale feestdag is ter viering van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776. In deze verklaring werde de onafhankelijkheid van de VS tegenover het koninkrijk Groot-Brittannië bevestigd.

Op deze dag vinden er allerlei parades en braderien plaats en op veel plaatsen wordt dan ook vuurwerk afgestoken.

Wij hebben het er deze dag even van genomen en hebben heerlijk uitgeslapen. Nadat we op MSN even met Dan zijn familie in NL hebben gekletst en Oma hebben gefeliciteerd met haar verjaardag, zijn wij richting het zwembad vertrokken.

Het is hier al een aantal weken prachtig weer met temperaturen die oplopen tot 40 graden, dus wij wilden wel even afkoelen. Wat ons betreft is hier geen betere plek voor dan Raging Waters. Dit is een geweldig groot waterpark met een groot golfslagbad en allerlei verschillende glijbanen. Glijbanen waarbij je aan het eind een vrije val maakt, glijbanen met matjes, glijbanen met opblaasbare banden, je kan het zo gek niet bedenken. Wij hebben een heerlijke dag gehad en dit zullen we deze zomer hoogstwaarschijnlijk nog wel een keer herhalen. En ik ben zowaar een keer niet verbrand!

Gisteren avond waren wij uitgenodigd bij Chantal thuis voor een barbeque. Na de barbeque zouden we naar het vuurwerk gaan kijken. De kinderen konden haast niet wachten. Freddy had dan ook wat leuk siervuurwerk waarbij er parachute mannetjes de lucht in werden geschoten en de kinderen daar dan achteraan gingen rennen. Ze vonden het helemaal geweldig!

Rond 21.45 uur zijn we richting het park gegaan waar het vuurwerk afgestoken zou worden. We zijn niet in het park zelf geweest, omdat dat te druk was. We hebben een leuk “verlaten” weggetje opgezocht waar we een prachtig uitzicht hadden.

Wat een geweldig mooi vuurwerk festijn was dit! Ik had wel eens eerder gehoord dat dit groots werd aangepakt, maar had niet kunnen bedenken dat het zo mooi was. De kinderen hebben er ook ontzettend van genoten!

Leuk zo een dag tussendoor! Alleen jammer dat de volgende ochtend de wekker weer zo vroeg afgaat………

6 opmerkingen:

Anoniem zei

hey schatje

dat is zeker een leuke dag geweest zoals ik dit lees
dit zouden ze hier in nl niet doen
klinkt allemaal geweldig

groetjes tamsie

Anoniem zei

he mop

geweldig zo een dag tussen door
ben blij dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad
he he eindelijk een keertje niet verbrandt
ik hoop dat er vanaf nu meer van dit soort dagen zijn voor jullie
dat hebben jullie nou wel verdient
is het niet

xxx renata

Anoniem zei

Jullie hebben dus een geweldige dag gehad. De onze was helaas wat minder.
Ik moet zeggen dat ik het ook heerlijk vond dat de wekker niet om 6 uur af ging ;-)

Petra zei

Mooi, he, dat vuurwerk? Het knalt hier nu nog in de verte. Alleen ging het bij ons dus helaas mis :(. Maar dat wisten wij pas later.

Anoniem zei

Heerlijk zo'n vrije dag tussendoor. Het is inderdaad erg warm hier, maar ik mopper niet hoor!!

Anoniem zei

Fijn dat jullie zo genoten hebben. Volgend jaar hopen wij op 4 juli ook in Amerika (Denver) te zijn!

Groetjes,
Monique (Nieuwen Oord)